Bir yılda yaklaşık 125 bin hastanın tedavi gördüğü Nazilli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde yeni açılan İmplant Kliniği sayesinde, hastalar artık büyük merkezlere ve özel doktorlara gitmek zorunda kalmayacak. AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz’ün sosyal medya hesabından duyurduğu yeni hizmet çerçevesinde, implant tedavisi için binlerce lira harcamak zorunda kalan hastalar, Nazilli’de bu hizmetten üçte biri fiyatına yararlanma imkanına kavuşacak.
Abone Ol
Ak Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz’e, konuyla ilgili bilgilendirme yapan Hastane Başhekimi Dt. Zafer Zinnur Derin, Sağlık Merkezinde eksik olan bu ünite yüzünden yüzlerce hastanın Aydın, İzmir gibi büyük merkezlere giderek binlerce lira harcamak zorunda kaldıklarını kaydetti. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezindeki eksiklikleri öğrenen Milletvekili Öz, Sağlık Müdürlüğü ile görüşerek Nazilli’de bu tedavinin uygulanması için harekete geçti. Tedavi için gerekli olan tıbbi cihaz ve aletlerin temin edilmesi sonucunda, Bozdoğan, Buharkent, Karacasu ve Kuyucak ilçelerine de hizmet veren Nazilli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde, dental implant tedavisi uygulanmaya başladı. Büyük merkezlerde ve özelde hastaların bir diş başına yaklaşık 2 bin lira harcamak zorunda kaldığı implant tedavisinin Nazilli’de uygulanmaya başlamasıyla birlikte, bu rakam 712 lira ile sınırlı kalacak.
“SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR EKSİKLİĞİ GİDERDİK”
Nazilli'de önemli bir eksikliğin giderildiğini açıklayan Milletvekili Abdurrahman Öz, insan sağlığının her şeyin üzerinde olduğunu belirterek, "Başhekimimizin bize aktarmasıyla birlikte Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizdeki bu eksikliği gidererek, özverili bir şekilde çalışarak en kısa sürede kliniğimizi açtık. Bu sayede bölgemizde yaşayan hastalar bundan böyle Aydın ve İzmir gibi büyük merkezlere giderek binlerce lira harcamak zorunda kalmayacaklar. Vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
“İMKAN TANINIRSA DAHA FAZLASINI YAPABİLİRİZ”
Milletvekili Öz’ün öğrendiği bu eksikliği kısa zamanda giderdiğini belirten Nazilli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Derin, implant cerrahisi için hastanenin fiziki yapısının yetersiz kaldığını belirterek daha fazla imkan sağlanması durumunda, daha fazlasını yapabileceklerini vurguladı. Derin, implat tedavisinin başlangıç noktasında olduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Sayın Milletvekilimize bu talebimizi ilettik. Kendisi de sağ olsun bu konuyla hemen ilgilenerek gerekli girişimlerde bulundu ve bu hizmeti vatandaşlarımıza sunma imkanı bulduk. Söke ve Aydın’dan sonra Nazilli’de de bu tedavi uygulanmaya başlandı. İmplant tedavisi konusunda ise gerekli cerrahi müdahalelerde bulunabilmek için bir ameliyathaneye de ihtiyaç var. Ancak hastanemizin fiziki yapısı buna müsait değil. Görüntüleme sistemi başta olmak üzere, cerrahi ve bireysel uzman sayısı arttıkça burada daha büyük ve zor vakalara da müdahale etme imkanına kavuşmuş oluruz. Bunun için de ekibim var. Hasta sayımız da oldukça yüksek. Ama bunun için altyapı lazım, daha donanımlı bir merkez lazım. Daha fazla teknik imkanımız olursa, potansiyelimiz daha da artar. Şu anda bu işin başlangıç noktasındayız. İleriki zamanlarda daha iyi şartların oluşacağına inanıyorum.”
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Aydın Ses Gazetesi sitemize
abone olun.