Gündem

İki kız kardeşin resim aşkı

Aydında 2 yaşında resim yapmaya başlayan 13 yaşındaki Belgüzar Cemre Polat ve ablası gibi küçük yaşta resimle tanışan 11 yaşındaki Esin Beril Polat kardeşler, resim sergisi açtı. Bugüne kadar binlerce resim yapan Polat kardeşler, girdikleri yarışmalarda birçok birincilik elde etmeyi başardı.

Abone Ol

"EVDE ÇİZMEDİKLERİ YER KALMADI"

Küçük kızlarının başarılarıyla gurur duyduğunu söyleyen anne Bilge Eylem Polat, iki kızının da ileride büyük birer ressam olacaklarını belirtti. Anne Polat, "Çocuklarımın ikisi de 2 yaşından itibaren resim yapmaya başladı. Ellerine aldıkları kalemlerle evde çizmedikleri yer kalmıyordu. İlerleyen yaşlarda başa çıkmadım ve bol bol boya ve kağıt alarak onların resim çizmesine yardımcı oldum. Daha sonraki yıllarda çocukların elinde kağıt kalem ile resimler oluşmaya başladı. Zaman içerisinde çocuklarımın resim konusunda mükemmele doğru gittiğini gördüm. Ben kendim bile çok şaşırdım. Daha sonra anaokulu seviyesinde de eğitimcilerden destek aldım. Onlar da çocukların resim konusunda ileride çok büyük yetenek olacağını söyleyerek sessizce beklememi söylediler. Onlarla gurur duyuyorum" dedi

İKİ YAŞINDAN BERİ RENKLER ALEMİNDELER

Kardeşiyle birlikte bebekliklerinden bu yana renklerle iç içe olduklarını söyleyen Belgüzar Cemre Polat, "İlk zamanlarda kalemle karalama yapıyormuşum. Ana sınıfında ise biraz daha geliştirerek çubuk adam yapmaya başlamışım. Daha sonra ise gördüğüm çizgi film karakterlerine özenerek kendi karakterlerimi yapmaya başladım. 6. sınıfta ise insan resimleri ve daha güzel resimler çizmeye başladım. Kardeşimle birlikte yaptıklarımız da var. Yaptıklarımızı okulumuzda sergiledik. Herkes çok beğendi. Yaptığım bir resimle Söke'de yapılan yarışmada birinci oldum. Konusu bilgisayar bağımlısı çocuklardı. Benim arkadaşlarıma tavsiyem bilgisayar üzerindeki bağımlılıktan kurtulsunlar. Resim yapsınlar, oyun oynasınlar. Ama bilgisayar bağımlısı olmasınlar" derken, küçük kardeşi Esin Beril Polat da resim yapmayı çok sevdiğini, ilerde iyi bir ressam olmak istediğini söyledi.