Gündem

ERASMUS Projesi ile kültürümüzü tanıtıyorlar

Kuşadası Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi öğrencileri, Dışişleri Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Erasmus programı çerçevesinde farklı ülkeleri gezerek hem o ülkenin kültürlerini tanıyor, hem de Türk kültürünü anlatıyor.

Abone Ol
‘My Culture-Your Culture-Our Culture’ adlı yerel kültürleri kaynaştırma projesidir. Bu proje ile ortak ülkelerin yerel kültürlerini yakından tanımakta, öğrenciler uluslararası öğrenme deneyimi ve dostluklar kazanmaktadır. Projemizle farklılıklara hoşgörü ile yaklaşmak, iyi uygulamaları gözlemlemek, kendi yerel kültürümüzü Avrupa ülkelerine tanıtmak amaçlanmaktadır. Projenin her hareketliliğinde 4 öğrenci, 2 öğretmen ve 1 idareci yer almaktadır. Okulumuz öğrencileri Hırvatistan ve İtalya programını tamamladı. Önümüzdeki süreçte Yunanistan ve Portekiz projelerine katılacak” dedi.

“BÜYÜK BAŞARI GÖSTERDİLER”

Yücel ayrıca, “Öğrencilerimiz Hırvatistan’da projenin ilk konusu olan yerel tarih konusunda büyük başarı göstermişler, yerel halk oyunları konusunda da öğrencilerimiz Harmandalı Zeybeği’ni oynayarak ülkelerini ve okullarını en güzel şekilde temsil etmişlerdir. Projenin üçüncü adımı 20-24 Mayıs 2019 tarihleri arasında Portekiz’de gerçekleşecektir. Burada yerel sanatlar konusu işlenecektir” diye konuştu.