Ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor, eşi Linda’nın yaptığı tosta övgüler yağdırdı. “Adada güzel bir ekmek bulduk, içine İtalya ve Konya'dan 2 harika peynir, biraz muhammara, sucuk ve bol tereyağı. Linda tavada yavaş yavaş pişirdi. Bundan iyi bir tost bulursanız Türkiye'de, söyleyin' diyerek iddialı bir açıklama yaptı.
“4 FARKLI PEYNİRDEN TOST YAPIYORUZ”
Milor’un bu açıklamasına Aydın’ın ünlü tostçusu Cengiz Çelik’ten cevap geldi. Video çekerek Milor’a cevap veren Çelik, yaptığı tostları anlattı. Efeler ilçesinde hizmet veren Harbi Lezzet’in sahibi olan Çelik, yaptığı tostlardan övgüyle bahsederek “Vedat Milor abim, eşinin yaptığı tostu ballandırarak anlatmış. Dünyanın en güzel tostu demiş ve bundan daha iyi bir tost biliyorsanız söyleyin demişsiniz. Biz, beş farklı ekmekten, 4 farklı peynirden, 3 farklı et çeşidinden kendi ve dünya mutfaklardan hazırladığımız soslarla 80 farklı tost çeşidimizle Türkiye’nin tostçuyuz diyoruz. Tostlarımızı klasik sunum ya da kahvaltılık olarak yapıyoruz.” dedi.
“EKMEKLERİ MAKİNEDE BASMIYORUZ”
Yaptığı tostların sırlarını da paylaşan Çelik, “Linda hanım, muhammara sosu kullanmış, bizim sosumuz ise harbi sos. Bize özel. Sosun içine 4 ürün ekledik. Linda hanım size yaptığı tostta Fransız tereyağı kullanmış, bizim tereyağımız ise süt tereyağı. Konya ve İtalya’dan iki peynir karışımıyla sucukla tost yapmış. Bizim peynirimiz ise İzmir’den tam yağlı Bergama tulum peyniri. Biz 5 farklı ekmeğimizin hiçbirini tost makinesinde basarak yapmıyoruz. Ekşi maya ekmeği, bazlama ekmeği, kepenkli ekmek, Ayvalık tost ekmeği ve soda ekmeğinden tostlar yapıyoruz. Misafir Selen hanım, Anadolu tostçusunu küçümsemiş.” diye konuştu. Çelik, yaptığı bu açıklamalarla Milor’a cevap verdi.