Gündem

Dünyaca ünlü şefler Kuşadası'nda önemli bir protokole imza attı

Almanya'dan Bıg Bull Steakhouse Hamburg'un girişimi ile Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği ve Kuşadası Gastronomi Derneği arasında protokol töreni düzenlendi.

Abone Ol

STAJ VE İŞ İMKANI KONULARINDA ORTAK HAREKET EDİLECEK


Duygu Meltem Yalçınkaya’nın sunumuyla gerçekleşen panelde atılan imza protokolünün ana hedefinin, ‘Gastronomi alanında iş birliği, yurt içi ve yurt dışı gastronomi alanında iş gücü yetiştirme, staj ve iş imkânı konularında ortak hareket etmek, sektörün yeni eğitim konuları, yeni teknolojiler ve yeni akımlar konusunda bilgilendirilmesi ve eğitilmesi konusunda birliktelik sağlamak, çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerin ortak şekilde planlanması ve yürütülmesi’ olduğu vurgulandı.

TÜRK MUTFAĞINA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR


Panelde gerçekleşen protokol imzasının önemine değinen Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Aydın Sürer, “Türk mutfağına sahip çıkmamız gerekiyor. Çalıştığımız otellerde ve restoranlarda çeşitli ülkelerden gelen turistlere mutfağımızı tanıtıyoruz. Lezzetlerimizi Hamburg’da da tanıtmak ve gençlerimizin yolunu açmak amacıyla Gastronomi Derneği, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği, Hamburg’dan Bıg Bull Steakhouse arasında protokol gerçekleştirdik. Ayrıca, ustalarımızın sundukları yemeklerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

DÜNYADA TREND ARTIK YÖRESELLEŞİYOR


Gastronomi Derneği Başkanı Dr. Emrah Köksal Sezgin de, “Önemli bir organizasyona imza attığımızı düşünüyorum. Biz şefler olarak Türk mutfağını tanıtmak amacıyla hepimiz taşın altına elini koymanız gerekiyor. Dünyada trend artık yöreselleşiyor. Hamburg’dan ustalarımızın sayesinde etleri tattık. Bizim ülkemizin çok güzel kuzuları var, çok isterim ki bizim kuzularımız da yurt dışında tadılabilsin. Tedarik zinciri kurulmalıdır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

DÜNYA MUTFAĞI YOK, ÜLKELER MUTFAĞI VAR


Yaptığı yarım tonluk baklavayla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Eğitmen Şef Mahmut Dolmacı, “Ülkemize turistler geldiğinde kebabı acı olmasına rağmen Turkish kebap diyerek ağzı yana yana yiyorlardı. Türkiye’de dünya mutfağı diye bir şey çıkardılar. Ama çoğu bunu yanlış anlıyor, dünya mutfağı diye bir şey yok ülkeler mutfağı var. Bizler Türk mutfağına sahip çıkmalıyız” diyerek ‘Bayat Ekmekten Taze Lezzetler’ kitabını panele katılanlara hediye etti.
Panelde, Bıg Bull Steakhouse Hamburg’dan Hasan Renkliçay mangal başına geçerek Arjantin'den özel olarak getirttiği etleri mangalda pişirdikten sonra damaklara farklı lezzetlerin tadımını gerçekleştirdi. Eğitmen Şef Mahmut Dolmacı ise baklava ve kadayıf tadımı ile panele damgasını vurdu. Panel sonunda steak et sunumu ile lezzetli bir iş birliği protokolü imzalandı.