“FAZLA TÜKETMEYİN, ZEHİRLENEBİLİRSİNİZ”
Bitkisel ürünlerin doktor veya bilen bir kişi tavsiyesi ile tüketilmesini isteyen Aksu, “Ihlamur, ada çayı, zencefil, tarçın, havlıcan, papatya gibi bitkilerin çaylarını yaparak kış aylarında soğuk algınlığından kurtulabilirsiniz. Doktor tavsiyesi olmadan kullanılan ürünlerin, çok aşırıya kaçmadan ve bir bilen kişi tarafından bilgi alınarak tüketilmesinde fayda var. Bu durumu ilaçlar gibi düşünün. Kafamıza göre kullandığımız her ilaç nasıl ki vücudumuza zarar veriyorsa, kafamıza göre kullandığımız her ot da vücuda zarar verir. Fazla tüketmeyin, zehirlenebilirsiniz. Ama bu zencefil, havlıcan, tarçın, ıhlamur, papatya gibi bitkiler masum otlardır. Sizlere zarar vermezler, rahatlıkla tüketilebilir” dedi.
“BAKANLIK ONAYINA DİKKAT ETSİNLER, AKTARLARINA GÜVENSİNLER”
Kışın daha çok vatandaşımız bağışıklık sistemini kuvvetlendirici ve soğuklara karşı güçlendirici arttırıcı bitkiler alıyorlar diyerek açıklamalarına devam eden Ahmet Aksu, “Özellikle zencefil, ıhlamur, adaçayı, kekik, sünizitleri boşalmak için papatya çayı alıyorlar. Çay olarak ta kış çayı özellikle çok gidiyor. İçine zerdaçal, karanfil, zencefil ve meyan kökü bitkileri karıştırıp çay olarak içiyorlar. Yani kışın soğuklarına karşılık sade ve ya karışım bitkiler bizden talep ediyorlar. Hasta olduklarında öncelikle doktor tedavisi, bizim verdiklerimiz de takviye olarak kullansızlar. Arı sütü bal polen bağışıklığı dik tutmak için kullanılabilir. Vücudu dirençli tutmak için propolis kullanabilirler. Ürünlerin bakanlık onaylı olduğuna dikkat etsinler. Aktarlarına güvensinler. Özellikle toz ürünlere çok dikkat etsinler” ifadelerini kullandı.