Gündem

Derin dondurucu satışlarında bayram bereketi

Kurban Bayramında kurban etlerini sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek isteyen vatandaşlar, derin dondurucu satışlarının artmasına neden oldu. Ağustos ayında ortaya çıkan bu tablo, beyaz eşya satıcılarının yüzünü güldürdü.

Abone Ol

KURBAN BAHANE OLUYOR

Vatandaşın etini daha sağlıklı muhafaza etmek için dondurucuya karşı bir rağbetinin olduğunu belirten Köşklü beyaz eşyacı satıcısı Mehmet Türkmen, “Tabi dondurucu alımında et bahane oluyor. Dondurucu alanlar aynı zamanda kışın yiyeceği sebze ve meyveleri de donduruculara depoluyorlar. Yazlar Aydın’da çok sıcak geçtiği için ve kurbanlar da artık büyükbaşa döndüğü için, dondurucu dolap alınmasında büyük rol oynuyor. Bin 100 ile bin 500 lira arasında çeşitli tarz ve modellerde derin dondurucular satıyoruz. Dondurucular aynı zamanda enerji tasarruflu olmasından dolayı da çok tercih ediliyor. Kullanıcılar, çekmeceli modellerde aradığı gıdayı daha rahat görerek dondurucudan çıkarabiliyor. Sandık tipi modeller ise ağırlıklı olarak daha büyük hacim gerektiren ürünler için kullanılıyor. Kurban Bayramı döneminde her iki tip dondurucu satışında da ciddi oranda artış gözlemledik” diye konuştu.