Arş. Görevlisi Eda Balcı Unutkanlığa iyi gelen besinleri şöyle sıraladı:Balık/Balık Yağı: Omega-3 yağ asitleri, zihinsel fonksiyonlar üzerinde olumlu etkilere sahip olduğu için balık veya balık yağı tüketimi önemlidir.Ceviz: Omega-3 yağ asitlerinin yanı sıra ceviz, hafızayı güçlendirmede etkili olan E vitamini açısından da zengindir.Yumurta: Yumurta, kolin adı verilen bir B vitamini kaynağıdır ve sinir sistemi ile kas fonksiyonlarının düzenli çalışması için önemlidir.Yoğurt: Yoğurt, unutkanlığa karşı önlem almak için tirozin içerir ve beyin sağlığını destekler.Ispanak: A, C, E ve K vitaminleri ile mineraller açısından zengin olan
ıspanak, beyin ve zihin sağlığı için faydalıdır.Kırmızı Et: B12 vitamini, unutkanlıkla ilişkilendirilen bir vitamin olduğundan, kırmızı et ve diğer hayvansal kaynaklardan alınması önemlidir.
Zerdeçal: Antioksidan ve antienflamatuar özellikleri sayesinde beyin fonksiyonlarını destekler.Yeşil Çay: Düzenli tüketildiğinde, yeşil çay beyin fonksiyonlarını güçlendirir ve unutkanlığa karşı koruyucu bir rol oynar.Bu besinlerin düzenli olarak tüketilmesi, beyin sağlığını ve zihinsel
fonksiyonları destekleyerek unutkanlık gibi olumsuzlukların önlenmesine yardımcı olabilir.
B12 vitamin eksikliği unutkanlığa neden olur mu?
Unutkanlık, günlük yaşamda karşılaşabileceğimiz yaygın bir durumdur ve genellikle ciddi bir sağlık sorunu oluşturmaz. Ancak, bazı durumlarda unutkanlık ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabilir.
Bunlar da ilginizi çekebilir