Gündem

'Aydınlılar gönül rahatlığıyla et tüketebilir'

Aydın Ticaret Odası 3. Meslek Komitesi Başkanı Turgut Akyol, Aydın’da şu ana kadar şarbon vakasına rastlanmadığını belirterek, “Odamıza kayıtlı kasap ve şarküterilerde satılan etleri vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile tüketebilirler” dedi.

Abone Ol

  “GÖNÜL RAHATLIĞI İLE TÜKETEBİLİRLER” 
  Aydın Ticaret Odası’na kayıtlı kasap ve şarküterilerden alınan etlerin güvenilir olduğunun altını çizen Akyol, “Dolayısıyla odamıza kayıtlı kasap ve şarküterilerde satışa sunulan etler her türlü bakteriyel, viral ve paraziter hastalıklar yönünden insan tüketimine uygun olup halkımız gönül rahatlığı ile et tüketebilirler. Kamuoyunda yer aldığı gibi şarbon vakası ithal edilen hayvanlardan kaynaklı ise; hastalığın perakut (çok hızlı) seyretmesi ve kısa zamanda hayvanlarda ölüme sebebiyet vermesi nedeniyle yurt dışından gelen hayvanların karantina süresi içinde hastalıklarının tespiti gerekmektedir. Denetimleri İlimiz Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan ve odamıza kayıtlı kasap ve şarküterilerde satılan etleri vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile tüketebilirler” dedi.