Gündem

Aydın’da ‘sucuk’ uyarısı

Aydın Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Mehmet Akbal, son dönemde artan ihbar ve şikayetler üzerine kasaplara yönelik önemli bir uyarıda bulundu. Bazı kasap işletmelerinde mevzuata aykırı şekilde sucuk üretildiği ve hijyenik olmayan koşullarda muhafaza edildiğine dair ihbarlar aldıklarını açıklayan Akbal, kasaplara gerekli hassasiyeti göstermeleri çağrısında bulundu.

Abone Ol

Aydın Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Mehmet Akbal, odanın sosyal medya hesabından kasaplarla ilgili açıklama yaptı. Kasap esnafına dikkatli olmaya çağıran Akbal, “Son zamanlarda kasap işletmelerinin mevzuata aykırı sucuk ürettiği, etiketsiz olarak sucukların asıldığı ve aynı zamanda sucukların hijyenik olmayan koşullarda muhafaza edildiği ile ilgili ihbar ve şikayetler gelmektedir. Bilindiği üzere; Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği’nin 9’uncu maddesinin 14’üncü fıkrası gereği, kasap gibi perakende işletmelerde sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk ve et ürünleri üretimi yasaklanmıştır.” dedi.

ONAYLI TESİS

Sucuk, salam, sosis ve pastırma gibi ürünlerin sadece Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden onaylı üretim tesislerinde üretilmesi gerektiğini hatırlatan Akbal, işletmelerde konuyla ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve aynı zamanda hijyen gerekliliklerinin de sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.