Aydın’da ne yenir?
Türkiye’nin önemli tarih, sosyal, turizm, tarım, ticari ve kültürel kentlerinden biri olan Aydın, zengin mutfağıyla da dikkat çekiyor. Zeytinyağlı, Ege otları, et yemekleri ve pideleriyle meşhur olan Aydın, zengin mutfağıyla damak tadına güvenlerin eşsiz durağı oluyor.
Aydın SES Gazetesi'nden Mehmet Kavas'ın haberine göre, Aydın’a gelen yerli ve yabancı turistler, kıymalı başta olmak üzere pidenin birçok çeşidini, Çine köftesi, çöp şiş, keşkek, dalgan köftesi, ocak kızartması, İncirliova deve sucuğu, Germencik ekşili tavuğu, sarmaşık kavurması, yuvarlama, turp otu kavurması, pazı kavurması, zeytinyağlı enginar, ekşili bamya, zeytinyağlı yaprak sarma, paşa böreği, sini böreği, gözleme, şevketi bostan, tandır, kabak tatlısı, kuru incir tatlısı, kar helvası, tahinli ve künarlı pide tüketiyor. Aydın’ın söz konusu bu lezzetleri Türk mutfağı için de önemli yer kaplıyor.
Bunlar da ilginizi çekebilir