Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda uyuşturucu madde satıcılarına yönelik geniş kapsamlı operasyon gerçekleştirildi.

Aydın’ın da aralarında bulunduğu 75 ilde düzenlenen operasyonlarda, uyuşturucu ticaretine yönelik çalışmalar eş zamanlı olarak yürütüldü. Operasyonlarda 1.945 ekipte görev yapan 4 bin 863 personelin yanı sıra 18 hava aracı ve 45 narkotik dedektör köpeği kullanıldı.

TONLARCA UYUŞTURUCU, MİLYONLARCA HAP
Ekiplerin çalışmaları sonucunda toplam 985 kilo 777 gram uyuşturucu madde ile 1 milyon 537 bin 667 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda uyuşturucu maddelerin yanı sıra çok sayıda şüpheli de yakalandı. Operasyonlar kapsamında 1.297 şüpheli gözaltına alındı.
Şüphelilerden 714’ü çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanırken, 179 kişi hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer şüphelilerin işlemlerinin ise sürdüğü bildirildi.





