Gündem

Aydın, hayvancılık ve süt üretiminde söz sahibi

Aydın İl Tarım ve Orman İl Müdürü Altıntaş, Aydın’ın hayvancılık ve süt üretiminde Türkiye genelinde önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Abone Ol

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiğ süt üretiminde hijyen ve kalite bilincinin artırılması amacıyla önemli bir eğitim toplantısına ev sahipliği yaptı. “Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi” başlıklı toplantının ikinci aşaması, İl Müdürü İbrahim Altıntaş başkanlığında, İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlendi.

Toplantıya, İl Müdür Yardımcısı Dr. Hamit Eray Yeşilçayır, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Veteriner Hekim Ahmet Gezman, ilçe müdürlüğü personeli ve çiğ süt sektöründe faaliyet gösteren üretici örgütlerinin temsilcileri katıldı.

AYDIN, 510 BİN BAŞ HAYVAN VARLIĞIYLA TÜRKİYE’DE 8’İNCİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Altıntaş, Aydın’ın hayvancılık ve süt üretiminde Türkiye genelinde önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çekerek, “İlimiz, 510 bin baş hayvan varlığıyla Türkiye’de 8’inci sırada yer almakta. Yıllık 635 bin ton süt üretimi ile ise 4’üncü sıradayız. İlimizde bulunan 30.177 büyükbaş işletmenin yüzde 77’sini küçük aile işletmeleri oluşturuyor. Bu nedenle çiğ süt üretiminde yalnızca miktar değil, ürün kalitesi ve hijyen de büyük önem taşıyor. Bu kapsamda üreticilerimizin bilinçlendirilmesi ve sürece doğrudan dahil edilmesi gerekliliği ortadadır” dedi.

Söz konusu toplantının ilk aşaması, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından, 21-28 Mayıs 2025 tarihleri arasında Söke Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilmişti. Eğitim programları, süt kalitesinin artırılması, tüketici sağlığının korunması ve sektörel sürdürülebilirliğin sağlanması açısından önem taşıyor.