Ekonomi

ASTİM OSB’de kadın istihdamı arttı

Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde kadın çalışan sayısı bin 130 kişiye ulaştı. Aydın ASTİM OSB Başkanı Gökhan Maraş, kadınların da mavi yaka olarak üretim hatlarında görev aldığını belirterek, “Kadınlar, sanayi tesislerinde çalışamaz algısını yine kadınlarımız ile birlikte yıkmak istiyoruz” dedi.

Abone Ol

YATIRIMLAR SÜRÜYOR

ASTİM OSB’deki sanayi üretimi faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, OSB’de 160 hektarlık alanda fabrikaların faal durumda olduğunu söyledi. Maraş, 2024 yılında diğer alanların kamulaştırılmasının tamamlanması ile birlikte 200 hektarlık alan içerisinde toplamda 150 hektar yeni sanayi parseli oluşturulacağının altını çizdi. OSB’nin yol, kanalizasyon, yağmursuyu, doğalgaz, içme ve kullanma suyu, katı atık bertarafı altyapı hizmetlerinin tümü tamamlanarak hizmet verdiğini belirten Maraş, sanayiden kaynaklı çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik 2011’da faaliyete geçen arıtma tesisinin yıllık ortalama 300 bin metreküp atıksu arıtımı gerçekleştiğini kaydetti.

ALGILARI YIKTIK

Kadınların sanayi üretimine katılmalarını önemsediklerini dile getiren Maraş, şunları söyledi: “149 katılımcı parseli bulunan Organize Sanayi Bölgemizde ağırlık sektör Makine ve İmalat sanayidir. Organize Sanayi Bölgemizde toplam 5653 kişi istihdam edilmektedir. Kadın çalışan sayımız 1130 kişiye ulaşmış durumdadır. Kadınlar, sanayi tesislerinde çalışamaz algısını yine kadınlarımız ile birlikte yıkmak istiyoruz. Sanayi tesislerimizde beyaz yaka olarak nitelendirdiğimiz ofis bölümlerinde muhasebe, iletişim, pazarlama gibi bölümlerde ağırlık çalışan kadınlarımız artık mavi yaka olarak üretim hatlarımızda da çalışmaktadırlar.” Maraş, ASTİM Sürekli Eğitim Merkezi’nde eğitim ile istihdamı bir araya getirerek nitelikli iş gücünü oluşturduklarını da ifade etti.