Gündem

ADÜ, Türk Gastronomi tarihine geçti

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Dr. Öğretim Üyesi Emrah Köksal Sezgin, uluslararası jüri başkanlığıyla Türk Mutfağını dünyaya taşıdı.

Abone Ol

ADÜ Kuşadası Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Emrah Köksal Sezgin, Romanya’nın Köstence kentinde 13-14 Eylül 2025 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Black Sea Fish Festivali’nde jüri başkanı olarak görev yaptı. Etkinlikte 9 ülkeden 200’den fazla katılımcı yer aldı.

GASTRONOMİ TARİHİNDE BİR İLK

Türk gastronomi tarihinde bir ilke imza atan Sezgin, bir Türk akademisyen olarak ilk kez uluslararası bir gastronomi yarışmasında jüri başkanlığı görevini üstlenmiş oldu. Bu başarı, Türk mutfağını uluslararası platformda tanıtma yolunda önemli bir adım olarak kayıtlara geçti. Adnan Menderes Üniversitesi, bu gurur verici gelişmeyle gastronomi alanında Türkiye’yi ve Türk mutfağını dünyaya tanıtmaya devam ediyor.