WhatsApp yıllar içinde tasarımında çok sayıda değişikliğe gitti ve son büyük değişiklik 2021’de gerçekleşti. Şirket şimdi uygulamayı bir kez daha yeniledi. WhatsApp Android ve iOS uygulaması yeni ve daha akıcı bir görünümle güncellenirken yeni daha karanlık mod geldi.

Whatsapp Buyuk Tasarim Degisikligine Gidiyor Yeni Renkler Simgeler Ve Dahasi 469093 3684E6D77637E61F6C16B2525B6F6Fca

YENİ GÜNCELLEMEYLE NELER GELİYOR?

Yeni renk paleti ve daha koyu mod: Meta, WhatsApp için 35'ten fazla farklı renk seçeneğini değerlendirdikten sonra yeni bir renk paletine karar verdiğini belirtiyor. WhatsApp, düşük ışık koşullarında göz yorgunluğunu azaltmak amacıyla daha derin tonlara odaklandı. Uygulamanın birçok kullanıcı tarafından tercih edilen karanlık modu, mesajların okunabilirliğini artırmak için daha da koyu bir tonla güncellendi.

Instagram'a 2 yeni özellik geliyor: Yapay zeka sohbet botu yolda Instagram'a 2 yeni özellik geliyor: Yapay zeka sohbet botu yolda

Simgeler güncellendi: WhatsApp ayrıca simgelerini de yuvarlak ve ana hatlı bir tarzda güncelledi. Ayrıca, uygulama sohbetlerdeki varsayılan arka planını da yeniliyor.

Yeni gezinme çubuğu ve dosya eki menüsü: WhatsApp, kullanıcıların aradıkları içerikleri hızlı bir şekilde bulmalarını kolaylaştırmak için Android'de gezinme çubuğunu aşağıya taşıdı. Yeni gezinme çubuğu, iOS platformunda uzun süredir mevcut olmasına rağmen, artık sohbetlerinize, güncellemelerinize, topluluklarınıza ve aramalarınıza hızlı bir şekilde erişmenizi sağlıyor.

iOS kullanıcıları için, WhatsApp yeni dosya ekleme menüsü aracılığıyla fotoğraf ve video göndermeyi kolaylaştırıyor. Kullanıcılar artık tam ekran menü yerine medya, anket, belge ve diğer seçenekleri daha net görebilen genişletilebilir bir menü ile karşılaşacaklar.

Muhabir: ÖMER ARAZ