Tarihi Kervansaray, Türkiye’nin ilk arama kurtarma derneği olan Arama ve Kurtarma Derneği (AKUT), AKUT Kuşadası Ekibi Proje ve Kaynak Yaratma Bölümü tarafından yürütülen ve 3.’sü düzenlenen, ‘Haydi Gençler Haydi Çocuklar AKUT İle El Ele’ projesinin ödül törenine ev sahipliği yaptı. Törene Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tibet Özer, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Kuşadası Ekip Lideri Tağmaç Saraçoğlu, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Kuşadası Ekip İkinci Başkanı Esra Üstünkaya, AKUT Proje ve Kaynak Yaratma Bölümü Sorumlusu Saliha Sönmez, AKUT Kuşadası gönüllüleri, çocuklar ve velileri katılım gösterdi.

Tarihi Kervansaray Gelecegin Akut Uyelerini Agirladi 467505 097Fda4Adbc39756A9644Ef6Ac4B5834

YARIŞMADA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Yarışmada, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybedenleri anmak ve AKUT gönüllülerinin deprem zamanı yürüttüğü çalışmalara dikkat çekmek için ilkokul ve ortaokul öğrencileri tarafından yazılan ve dereceye girenlerin mektupları okundu. Çocukların okuduğu mektuplar zaman zaman duygusal anların yaşanmasına sebep olsa da etkinlik sonunda geleceğin AKUT üyesi çocuklar, AKUT Gönüllüsü abi ve ablalarıyla hem eğlendi hem de bilgilendi. Kervansaray’da düzenlenen etkinliklerin yanı sıra SEYAKMER Çocuk Kütüphanesi ile de tanıştırılan çocuklar dopdolu bir gün yaşadı. Yarışmada, yapılan değerlendirme sonucunda dereceye girmeye hak kazanan öğrenciler, İlkokul kategorisinde 1. Delila Dicle Kılıç, 2. Meryem Çur ve 3. Elif Demirci olurken, Ortaokul kategorisinde 1. Zeynep Dilara Karaca, 2. Şerif Uras Kırbaş ve 3. Betül Ergenekon oldu.Öğrenciler, etkinlik sonunda ödüllerini yine AKUT gönüllülerinin elinden aldı.

Tarihi Kervansaray Gelecegin Akut Uyelerini Agirladi 467505 Bb38D3B3609Cb38Fa875585663C074Ac

AKUT, GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYANAN BÜYÜK BİR AİLEDİR

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Kuşadası Ekip Lideri Tağmaç Saraçoğlu, ‘Kurulduğu yıldan beri özveriyle çalışan ekibimiz her birimi ile farklı farklı alanlarda gönüllülük esası ile toplum hizmeti vermektedir’ diyerek başladığı sözlerine, ‘Dağ ve doğa koşullarında meydana gelen kaybolma ve kaza olaylarında, deprem, sel gibi doğal afetlerde ve büyük kazalarda, tamamen gönüllü olarak, amatör bir çalışma ve profesyonel bir yaklaşım ile, başı dertte olan kişilere en kısa sürede ulaşmak, yardım için gereken uygun koşulları yaratmak, doğru arama ve kurtarma çalışması yaparak, kazazedelere temel ilkyardım desteğini sağladıktan sonra emniyetli ortam koşullarına nakillerini sağlamak, bu tür olaylarda can kaybını en aza indirmek ve arama kurtarma konularında toplumu bilgilendirmek derneğimizin temel amacıdır. Bugün , burada, projemize destek veren tüm öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize ekibimiz adına teşekkürü bir borç bilirim’ dedi.

Tarihi Kervansaray Gelecegin Akut Uyelerini Agirladi 467505 E90F450A19A84F0C75D972E1F503A7Af

"SİZLER GELECEĞİMİZSİNİZ!"

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Kuşadası Ekip İkinci Başkanı Esra Üstünkaya ise, konuşmasına, ‘Sevgili öğrenciler, AKUT ve Kahramanmaraş depremleri konusundaki bilgilerinizi ve duygularınızı bizlerle paylaştığınız için sizlere çok teşekkür ederiz. Sizler, geleceğimizsiniz! Afet bilincine olan ilginiz, muhakkak ki ülkemizin afetlere karşı daha dayanıklı ve güvenli olmasına katkıda bulunacaktım. Hepinize bir kez daha teşekkürlerimi sunuyor, etkinliğimizin keyifli ve öğretici geçmesini temenni ediyorum’dedi.

Tarihi Kervansaray Gelecegin Akut Uyelerini Agirladi 467505 40380A7035Ac6Add0664194B88895Fe1

‘AKUT VARSA HAYAT VAR’

AKUT, tamamen gönüllü bir ruhla ve profesyonel bir yaklaşımla, kuruluşundan bu yana büyük fedakarlıklarla çalışmaktadır’ diyerek sözlerine devam eden İkinci Başkanı Esra Üstünkaya, ‘Kuruluşumuzdan günümüze 4800'den fazla arama kurtarma operasyonu gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda 4900' yakın kişinin, 1830 hayvanın hayatını kurtardık. Çalışmalarımıza ilk günkü motivasyonumuzla devam etmekteyiz. Yüzyılın felaketi olarak anılan Kahramanmaraş depremleri sırasında, AKUT ekipleri, diğer yerli-yabancı ekipler ve bireyler gösterdikleri olağanüstü çaba ve kararlılıkla büyük bir övgüyü hak ettiler. AKUT ekipleri olarak Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Hatay, Osmaniye ve Adana'da yürüttuğümüz çalışmalarla, 229 depremzede ve 12 hayvanı canlı olarak enkaz altından çıkardık. Bu çalışmalar esnasında ne yazık ki hayatını kaybetmiş 254 vatandaşımızı da enkazlardan tahliye ettik. Ülkemizde yaşanabilecek afetlere karşı hazırlıklı olmak, hepimizin ortak sorumluluğudur. Unutmamamız gereken bir gerçek var: Ülkemizin tamamına yakını deprem bölgesindedir. Bu nedenle, risk azaltma konusuna özel önem vermeli ve dayanıklı binaların inşası konusunda çalışmalar yapılmalıdır’ dedi.

Güneş gözlüğünün rengini seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Güneş gözlüğünün rengini seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Tarihi Kervansaray Gelecegin Akut Uyelerini Agirladi 467505 17E9F91F33A20D5C30E1C7Eb6Dc1Ca37

Muhabir: Aylin Eser