Ünlü pastane ve çikolata firması Patiswiss’in sahibi Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu son günlerde gündemde önemli bir yer tutuyor. Bir tüketicinin iş platformunda yaptığı paylaşıma verdiği yanıt nedeniyle Patiswiss olayı ne merak ediliyor.

Patiswiss kimin ve olayı ne başta olmak üzere tüm soru işaretlerini yanıtladık. İşte detaylar…

Patiswiss Olayı Nedir?

Sosyal medyanın çalkalandığı Patiswiss olayı nedir merak ediliyor. İşten çıkarma olaylarıyla gündem olan Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız bu defa da müşterisini tehdit etmesiyle konuşuluyor.

Esnafa büyük şok Esnafa büyük şok

LinkedIn’de bir kullanıcı Patiswiss CEO’sunu etiketleyerek aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Bir heves aldığım kahve eşlikçilerime bakın, küflenmiş çikolataya ilk defa şahit oluyorum. üstelik son tüketim tarihine daha var Muhtemelen tedarik zinciri sürecinde muhafaza koşullarında bir problem var”

Patiswiss Olayi Ne 4

Patiswiss’in sahibi Elif Aslı Yıldız ise tüketiciye şu şekilde bir mesaj gönderdi:

Patiswiss Olayi Ne 5

“Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın… Bir de LinkedIn’de paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın pirim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin. Baksana aşağıya ‘çöp’ falan yazanlara. Bizim avukatların marka karalama, marka değeri düşürme vsden neler isteyeceğinden herkes habersiz :):) Ayrıca!!!! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin! Karşında senin dev MİGROS ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasında ki! Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim…”

Elif Aslı Yıldız sosyal medyada üslubu ve tehditvari konuşmasıyla oldukça eleştirildi. Patiswiss olayı nedir öğrenen vatandaşlar fabrikanın nasıl kurulduğunu da merak etmeye başladı. Elif Aslı Yıldız’ın şirketini eşi sayesinde kurduğu iddia edildi. Patiswiss Çikolata fabrikası hakkında detayları inceleyelim…

Patiswiss Olayi Ne 2

Patiswiss Çikolata Nasıl Kuruldu?

Patiswiss markası 2004 yılında Ankara’da 200 metrekarelik bir pastane olarak kuruldu. Patiswiss el yapımı çikolatalar kısa sürede hem ülkemizde hem de uluslararası arenada ilgi gördü. Gün geçtikçe büyüyen Patiswiss markası 2022 yılında dördüncü fabrikasını açtı.

Elif Aslı Yıldız’ın yönetimindeki Patiswiss günümüzde ABD ve Rusya başta olmak üzere 35 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Patiswiss güncel olarak 12 ana kategoride 450 farklı çeşit üretiyor.

Patiswiss Olayi Ne 6

Patiswiss’in Sahibi Elif Aslı Yıldız Kimdir?

Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız 2005 yılında Başkent Üniversitesi’nde Elektrik Elektronik Mühendisliği’ne başlamıştır. 2009 yılında lisans eğitimini tamamlayan Elif Aslı Yıldız aynı yıl Karel şirketinde Baş Mühendis olarak göreve başlamıştır. 2011-2013 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yapmıştır.

Altı yıl boyunca Karel şirketinde çalışan Elif Aslı Yıldız 2015’ten beri Patiswiss CEO’luğunu üstlenmektedir. Elif Aslı Yıldız 2022 yılından beri Ali Sinan Tunaoğlu ile evlidir.

Elif Aslı Yıldız Kaç Yaşında? Nereli?

Elif Aslı Yıldız’ın 37 yaşında olduğu bilinmektedir. İlk girişimini Ankara’da bir pastane satın alarak yapan Elif Aslı Yıldız’ın Ankaralı olduğu düşünülmektedir.

Ali Sinan Tunaoglu

Elif Aslı Yıldız’ın Eşi Ali Sinan Tunaoğlu Kimdir? Kaç Yaşında?

Ali Sinan Tunaoğlu Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı’dır. İş insanının 1986 yılından beri Karel şirketinde görev aldığı bilinmektedir. 1955 doğumlu Ali Sinan Tunaoğlu günümüzde 69 yaşındadır. Elif Aslı Yıldız Ali Sinan Tunaoğlu çiftinin yaş farkı 32’dir.

Sık Sorulan Sorular

Patiswiss olayı nedir sorusuna dair sık merak edilenleri yanıtladık.

Patiswiss helal sertifikası var mı?

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Patiswiss çikolatalarında domuz yağı ve katkısı yer almıyor. Bu nedenle şirketin helal sertifikası bulunuyor.

Patiswiss hangi marketlerde var?

Patiswiss’in Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok farklı şehirde şubesi bulunuyor.

Patiswiss Migros’ta satılıyor mu?

Patiswiss olayı nedir merak edilirken Migros satışı da sıkça soruluyor. Patiswiss çikolatalarının Migros’ta satışının durdurulduğu iddia ediliyor.

Muhabir: Ömer ARAZ