Nazilli’de Türk Eğitim Sen’e bağlı öğretmenler İstanbul’da öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Eğitimciler ayrıca Belediye Meydanında toplanarak basın açıklamasında bulundu.

Nazillide Ogretmenler Is Birakti 469151 F308973779Ff78F7Eab2Cf292F9Cea22

Türk Eğitim Sen öncülüğünde Nazilli Belediye Meydanı’nda yapılan açıklamada öğretmenler, pankart ve sloganlarla olayı protesto etti. Protestoya Bozdoğan, Karacasu, Kuyucak, Yenipazar, Sultanhisar ve Buharkent’ten birçok öğretmen de katıldı. Türk Eğitim Sendikası adına açıklamayı İlçe Temsilcisi Soner Yumru yaptı.

Nazillide Ogretmenler Is Birakti 469151 68Bd6F51C90324A38844Afdecad6537E

“HAYATİ BİR ZORUNLULUK”

Disiplin yönetmeliklerinin yetersizliğine dikkat çeken Soner Yumru, “Eğitimcilerin itibarını zedeleyen ve sadece adı değişen öğretmeni şikâyet hatları, öğretmenlik mesleğinin mülakat, torpilli yönetici görevlendirmeleri, rotasyon, performans, şeffaf olmayan ödül ve ceza gibi uygulamalar öğretmenleri yıpratıyor. Ekonomik, sosyal ve özlük haklarının gasp edilmesi, eğitimcilerimizi tahkir eden yayın, tutum ve açıklamalar, ‘eti senin kemiği benim’ şeklindeki güven ve teslimiyet anlayışının çok gerilerde kalması tüm bu şiddet olaylarına zemin hazırlamaktadır. Çoğu okulumuzda güvenlik görevlisinin bulunmaması, güvenliğin sadece nöbetçi öğretmenler eliyle sağlanmaya çalışılması, kamera sisteminin olmaması şiddet olaylarına zemin hazırlamaktadır. Oysa her okulumuza güvenlik görevlisi alımı yapılması ve okullarımızın tamamında kamera bulundurulması hayati bir zorunluluktur” dedi.

Didim Engelliler Derneğinde ilk defa engelli başkan adayı Didim Engelliler Derneğinde ilk defa engelli başkan adayı

Nazillide Ogretmenler Is Birakti 469151 421Bf0C0Ac9B11341Eb320B110E082F6

“MÜCADELE EDECEĞİZ”

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet geleceğe sıkılan bir kurşundur diyen Yumru, “Bu nedenle geleceğimizin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz, şiddete müsamaha göstermeyeceğiz. Türk eğitimcileri olarak şiddetle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Vandallara teslim olamayacak, bu vahşet olaylarının önüne geçilmesi için gerekli tedbirler alınana kadar konuyu gündemde tutmayı ve farkındalık oluşturmayı sürdüreceğiz. Eğitimcilerimizin can güvenliğinin sağlandığı çalışma ortamlarına kavuşması en büyük temennimizdir. Şuurlu nesiller yetiştirmek biz eğitimcilerin olduğu kadar ailelerin de en önemli görevidir. Öğretmenlere verdiğimiz değer çocuklarımızın geleceğine yönelik verdiğimiz kıymettir. Bu bilinçle hareket etmek milli bir ödevdir!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ