CHP'li Meclis üyelerinin tamamının kabul oyu verdiği satışlarda Cumhur İttifakından 3 üye çekimser kaldı, bir üye ret oyu kullandı. Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı'nın, "Ben 10 yıl bu görevi yaptım. Mal satmadım daha üstüne aldım. Herkes gördü. Ama şimdi bu borçlardan dolayı satmazsak altımızdaki binayı da kaybedersek şaşmayın" şeklindeki sözlerine akıldan kalan noktalardan biri olarak kayıtlara geçti.

Aydın'ın En Güzel İlçelerinden Karacasu'da Gezilecek Yerler: Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Nokta! Aydın'ın En Güzel İlçelerinden Karacasu'da Gezilecek Yerler: Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Nokta!

Karacasuda Satislar Kabul Edildi Satmazsak Altimizdaki Binayi Bile Kaybedebiliriz 468643 9A93D06Aa39Ce058Eac831F786B5F116

Açılış ve yoklama ile başlayan meclis toplantısında bir evvelki meclis zaptı oylandı. Ardından gündem maddelerine geçildi.

2023 yılı idari ve kesin hesap cetvelleri görüşülürken, "Ödenen bütçe gideri 91 milyon 820 bin 823 lira. 2023 yılı geliri net tahsilatı 83 milyon 940 bin 486 lira. Gelecek yıla devreden tahakkuk 7 milyon 245 bin 298 lira" şeklinde bilgi verildi. Cabi mahallesi 8 ada 8 parsele yönelik mahkeme kararına istinaden imar planı revizyonu gündem maddesi imar komisyonuna sevk edildi.

Ardından Yenice Mahallesi Zafer Mevki 274 ada 24 parsel, Cumhuriyet Mevki 249 ada 7 parsel, 249 ada 6 parsel, 246 ada 2 parsel, Bingeç Mahallesi 116 ada 2 parsel, Yenice Mahallesi 429 ada 1 parsel, Yenice Mahallesi 427 ada 1 parsel, Yenice Mahallesi 424 ada 1 parsel, Yenice Mahallesi 428 ada 1 parsel, Kuyucak Çiftlik Başaran 486 ada 17 parsel, 486 ada 15 parsel, Yaylalı Mahallesi 224 ada 14 parsellerin satış işlemlerinin görüşülmesine geçildi. Gündeme geçilirken Yenice Mahallesi'ndeki 228 ada 1 parsel, 224 ada 1 parsel, 286 ada 10 parsel, Bingeç Mahallesindeki 116 ada 2 parselin belediye yönetiminin kararıyla satış listesinden çıkarıldığı bilgisi verildi.

Karacasuda Satislar Kabul Edildi Satmazsak Altimizdaki Binayi Bile Kaybedebiliriz 468643 68F0F30C76D07253C3267B042C556212

OYLAMADAN ÖNCE AÇIKLAMA YAPILDI

Oylamadan önce açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, "Bu günümüzün en sancılı konusu. Mevcut bütçemiz bütün giderlerimiz dahil 90 milyon lira. Bunu aşmamız mümkün değil. 23 milyon lira hemen önümüze konmuş fatura var. Çoğu icraya gitmeyi hesaplıyorlar. Daha önce geldiğinizde tüm meclis üyelerimiz gibi sizlere de bilgi verdim. Değerli gelir getiren mülkler değil de daha çok atıl kullanmadığımız mülkleri verelim istiyoruz. Yenice'de Başaran'a doğru giden onun içinden bir yol geçtiği o yolun üstteki parselleri de bağladığı gibi duyumlar aldık bu sebeple burayı oylamaya koymayacağız. Onu bir dahaki toplantılara değerlendirmek üzere bırakacağım. Bir Bingeç Mahallesi'ndeki yer var. Buranın gölet yeri ile takas durumları varmış. Bu sebeple burayı da bir dahakinde toplantıya bırakacağız" dedi.

Karacasuda Satislar Kabul Edildi Satmazsak Altimizdaki Binayi Bile Kaybedebiliriz 468643 A00Dc52D8Ae90F2Dc48Acb274364F4Eb

"ÜZÜLEREK SATACAĞIZ"

Sözlerini sürdüren Büyükyapıcı, "Bu sattığımız yerlerden ne kadar gelir elde ettik ne kadar borç ödedik bunları da tek tek açık açık sizlerle her zaman olduğu gibi paylaşacağım. Encümenimizi de açık bir şekilde canlı yayında yapacağım. Hepimiz paylaşacağız bu sorunları beraber aşacağız. Sattığımız yerlerden elde ettiğimiz gelirlerle kaç para kazandık, bu parayı nereye harcadık hepsini sizlere anlatacağız. Bu borçları ödemezsek çok büyük sorun yaşayabiliriz. Bu defa elimizdekilerden de olacağız. İcra masrafları ile karşı karşıya kalacağız. Şu an odama durmadan icra diye geliyorlar. '110 lirayken taş verdim, 190 lira oldu hala alamadım' diye geliyorlar. 3 seferdir hak ediş verdim, alamadım diye geliyorlar. İşçilerimizden hala tazminatımı alamadım diye gelenler var. İcraya gideceğim diye yüzüme söyleyenler var. Bu iş icraya gitti mi çok daha zararlı çıkıyoruz. Biraz mülk satarak bu borçların acil olanlarını ödemek istiyoruz. Halk Bankasındaki değişken faizli krediyi bile bir süre öteleyeceğim. Onun bir soluğu var. Faizi yüksek ama hemen icraya gitme durumları yok. Bunları üzülerek gündeme getiriyorum. Sizlerin de üzüldüğünüzü biliyorum. Önceki dönemde hiçbir mal satmadığımızı, satmak niyetinde de olmadığımızı bilmenizi istiyorum. Bunları satmazsak hepsini kaybedeceğiz. Böyle bir satış gündeme getirdiğimiz için çok üzgünüm ama başka bir çaremiz yok. Kurtarmak zorundayız, bu başarı hepimizin başarısı olacak" ifadeleri kullandı.

MUHALEFET BİLGİLENDİRİLDİ

Büyük ve gelir getiren yerleri elden çıkarmak istemediklerini kaydeden Büyükyapıcı, "Ben güncel borçları iki yere de astım. Her şeyimiz şeffaf ve açık. Muhasebemiz orada duruyor. 23 milyonluk hemen ödenecek borçların faturaları ellerinde. Ben bu listeyi yaparken Cumhur İttifakı meclis üyelerimizi ve İsa Bey'i bilgilendirdik. Muhasebecimiz de önceki dönemdeki muhasebecimiz. Aynı görev yerinde duruyor. Gidip faturaları görebilirsiniz. Buna hakkınız var. O dediğiniz inşaatın taşeronları üçüncü hak edişi verdik, bir kuruş para alamadık dediler. İlk görevi devraldım. Ayın 5'iydi. İşçilerimizin maaşını ödeyecek para yoktu. Ufak tefek kiraları toplayıp işçilerin maaşını ödedik. İkramiyeleri hala duruyor. İnanın çok çaresiziz. Sizin dediğiniz parsel hamamın olduğu yerin yanında Gökalp'lerden aldığım yerler vardı. Oraları birleştirip tek parsel hâline getirdik. Listede yer alan konu bu" dedi.

FARKLI GÖRÜŞLERE AÇIĞIZ

Farklı görüşlere açık olduğunu dile getiren Büyükyapıcı, "Biz yaptık oldu diye bir şey yok. Bu memleket hepimizin. Sokaktaki 739 bin liralık ışıklandırmalara icra geldi. Yemin ediyorum 100 bin lira icra geldi. Nasıl oldu bu kadar hızlı icra geldi anlamadık. Dört takside böldürmüşler bunu ödedik. Düşüşün 23 milyon liralık önümüze konmuş bu faturalar da icraya giderse ne masraflarla karşılaşırız. Bu sefer elimizdekileri satsak da halledemeyiz. Sizler her biriniz ticaret adamsınız. Lütfen mantıklı düşünelim. Başka bir fikriniz varsa onu yapalım. İller Bankasından alınan borçlar sebebiyle elimize geçen para işçi paraların yetmiyor. İş bankasından alınan 5 milyon lira var. Ziraat Bankasından alınan 5 milyon lira var. Bunların taksitleri ödenecek. Araçların bakımları yapılacak, mazotları alınacak. Allah aşkına bu borç yani nasıl ödenir. Ben 10 yıl bu görevi yaptım. Mal satmadım daha aldım. Herkes gördü. Ama şimdi satmazsak altımızdaki binayı da kaybedersek şaşmayın. Doğru hamle yapacağız. Allah aşkına söyleyin. Şu yolu izleyelim deyin onu yapalım" şeklinde konuştu.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

MHP'li Mehmet Demirlalak, "Önceliği büyük arazilere değil de küçük arazilere verilmesini talep ediyorum" dedi. MHP'li Mehmet Gümüş, "Sizin anlattığınız bu borçlar yarın ödenecekmiş gibi bir algı. Biz bu borçları bir bir bilmek istiyoruz. Bütçe emanetleri nedir, taksitler ne kadar öğrenmek istiyoruz. Tamam borçluyuz. Bu borçları ödemek için bir zaman istesek. Biz arazi sattığımız mahallelere gitsek bizi o mahallelere sokmazlar. Bu bir gerçek. Arazilere dokunmadan nasıl halledebiliriz buna bakmamız lazım. Önerim şu yeni yapılan binanın satılmasıdır. Müfettiş çağırın gelsin. Ne yapıldıysa, yanlış neredeyse, imzaları atanlar kimlerse hesap sorulsun" değerlendirmesi yaptı. Yerlerin satılması hususunu içeren gündem maddesi Cumhur İttifakından 3 üyenin çekimser, bir üyenin ret oyuna karşılık çoğunluğu elinde bulunduran CHP'li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Öte yandan Başkan Büyükyapıcı, encümen toplantıları ve ihalelerin de canlı yayınlanacağını dile getirdi.

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK