İYİ Parti’de yerel seçimler sonrası Genel Başkan Meral Akşener’in koltuğu Müsavat Dervişoğlu’na devretmesinin ardından partide yaprak dökümü sürüyor. Aydın’da da iki önemli isim İYİ Parti ile olan bağlarını kopardı.

AKTİF SİYASETİ NOKTALADI

Kuşadası Belediye Başkanı olarak 2014-2019 yılları arasında görev yapan Özer Kayalı, tekrar aday gösterilmeyince uzun yıllardır görev aldığı partisi CHP’den istifa etmişti. İYİ Parti’ye katılan Kayalı, yeni partisinden 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminde Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştu. Özer Kayalı, seçimde 29 bin 89 oy alarak yarışı üçüncü tamamladı. Kayalı, yaklaşık 3 ay durduğu İYİ Parti’den istifa etti. Kayalı’nın aktif siyaset bıraktığı öğrenildi.

CHP’de liyakat vurgulu istifa krizi fos çıktı! CHP’de liyakat vurgulu istifa krizi fos çıktı!

MACERA KISA SÜRDÜ

İYİ Parti’den istifa eden bir diğer isim ise Mehmet Fatih Atay oldu. CHP’den üç dönem milletvekilliği yapan Atay, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde Efeler Belediye Başkanlığı için CHP'den aday olarak seçimi kazanmıştı. Atay, 12 Eylül 2023'te parti mensubu olduğu CHP'den istifa etti. Geçtiğimiz 17 Ocak’ta İYİ Parti'ye katılan Atay’a parti rozetini eski genel başkan Meral Akşener takmıştı. Atay, aynı gün İYİ Parti Efeler başkan adayı oldu. Yerel seçimde hüsrana uğrayan ve aldığı 23 bin 644 oyla sandıktan üçüncü sırada çıkan Atay’ın İYİ Parti macerası çok kısa sürdü.

Ekran Görüntüsü 2024 05 07 140838

Kaynak: HABER MERKEZİ