Aydem Duyurdu. Nazilli elektrik kesintisi 17 Mayıs 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi Aydem Duyurdu. Nazilli elektrik kesintisi 17 Mayıs 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi

ADÜ’nün önceki rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in kendisine yönelik sahte sosyal medya hesapları ve bazı gazeteciler üzerinden karalama kampanyası yapıldığına ilişkin şikayeti üzerine savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında ADÜ eski rektörlerinden Cavit Bircan ve kendisine yardım eden gazetecilerin evine operasyon düzenlendi. Hazırlanan bilirkişi raporuna göre Cavit Bircan’ın bilgisayarında fişleme ve özel hayatın gizliliğine dair belgelerin depolandığı belirlendi. Hazırlanan iddianamenin ilgili mahkemece kabulünün ardından Cavit Bircan ve kendisine yardım eden gazetecilere hakkında açılan davada karar açıklandı.

“KURBAĞA VE ZARARLI OTLARI TEMİZLEDİM”

Mahkeme heyeti tarafından sanık Cavit Bircan eski Rektör Osman Selçuk Aldemir ve öğretim görevlilerine yönelik özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kişisel verilerin kaydedilmesi, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak suçlarından toplam 12 yıl 1 ay hapisle cezalandırıldı. Söz konusu dava kararının açıklanmasının ardından Aldemir’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım dikkat çekti. Eline balta alarak odun parçaladığı fotoğrafı ile kurbağanın yer aldığı iki fotoğraf paylaşan Aldemir, “Bahçedeki ‘Kurbağayı ve Zararlı Otları’ temizledim” yazdı. Aldemir’in bu paylaşımı, kentte bazı kesimler tarafından Cavit Bircan’a bir gönderme olarak yorumlandı. Paylaşım, çok sayıda beğeni ve yorum aldı.
 

Eski Rektor Aldemirden Imali Paylasim 466047 96Aea5B36F7322B0097C7B8B94D3C53A

Eski Rektor Aldemirden Imali Paylasim 466047 E09D6A4359D881270C18E178927F6Ed8

Kaynak: HABER MERKEZİ