Sabahın erken saatlerinde Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava yaklaşık 13 saat sürdü. Dün sabah saat 09:30’da görülmeye başlanan duruşma gece saat 22:30'da tamamlandı.

Aydın'daki feci kazadan acı haber geldi Aydın'daki feci kazadan acı haber geldi

Pirlibey Mahallesi’nde düğünde çıkan kavgada kalbinden bıçaklanarak öldürülen Oktay Kabakoğlu ve yaralanan ağabeyi Mehmet Kabakoğlu’nun ailesi, tutuklu bulunan sanıklar Y.C., E.C., H.G., O.T. ile tutuksuz yargılanan M.T. mahkeme salonunda hazır bulundu.

En Mutlu Gunleri Kana Bulanmisti Nazillideki Dugun Cinayetinde Flas Gelisme 466282 Aef42D05Cb0F32Cb21044410538Dc58C

( ÖLDÜRÜLEN Oktay Kabakoğlu )

Bir diğer tutuklu sanık Y.T. ise İzmir Çocuk Cezaevi’nden SEGBİS yöntemiyle duruşmaya katıldı.

Müşteki ve sanıkların avukatları da salonda yer aldı.

KAVGAYI İSTEDİĞİ ŞARKI ÇALMADI DİYE BAŞLATTI

İstediği şarkı çalınmadığı için kavgayı başlatan E.C., ifadesinde “İstek parça istedim çalınmadı. Sinirlendim sandalyeyi yere vurdum. Şahıslar yanımıza geldi. Kim olduğunu bilmiyorum. Olay sırasında yaralanan veya vefat edenlerden değildi. Kavga ayrıldı ortam sakinleşti. Herkes düğünün ortasına gitti. Bir anda bir kavga daha çıktı, herkes birbirine sandalye ve şişe atmaya başladı. Eşim beni alarak salonun çıkış kapısına götürdü. Oğlum Y.C.’nin kafasını kan içinde gördüm. Oğluma kim vurdu diye bağırmaya başladım. Eşim, eniştem, gelinim, aracın yanına götürdüler. Oradan evimize gittik” dedi.

“KİMSE GÖRMEDEN ATTIM”

Oktay Kabakoğlu’nu bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Y.T., “Mehmet Kabakoğlu ve tanımadığım 3-4 kişi üzerimize geliyorlardı, Kabakoğlu’nun elinde sopa vardı. Yanımda masa vardı orada meyve bıçağı gördüm ve aldım, kendimi ve ailemi savunmak ve korkutmak amacıyla salladım. Sanırım döndüğünde karın boşluğuna geldi. Sonrasında arabaya binip gittim. Bıçağı cebime koydum sonra da arabada kimse görmeden attım” diye savunma yaptı.

En Mutlu Gunleri Kana Bulanmisti Nazillideki Dugun Cinayetinde Flas Gelisme 466282 3Ff16E74E4F1B964F5Ff608187Ab8Ba4

“KANUNDAN KAÇILMAZ TESLİM OL DEDİM”

Tanıklardan bazılarının cinayeti işlediğini iddia ettiği Y.T.’nin ağabeyi O.T. ise savunmasını şu şekilde yaptı; “Kardeşim Y.T. Kuyucak’taki evimize geldiğimizde çakıyla, Mehmet Kabakoğlu’nu vurduğunu söyledi. Kanundan kaçılmaz teslim ol ya da biz seni teslim edeceğiz” dedim. Kardeşim olduğu için ihbar etmedim. 2-3 gün bekledi, savcılığa teslim oldu. Neden beklediğini bilmiyorum, kimseyi koruduğunu da düşünmüyorum. Oktay’a da kimin vurduğunu görmedim. Benim üzerime iftira atmaktadırlar. Ölen kişiyle temasım dahi olmadı. İkinci kez kavga yerine gittiğimde Y.C., E.C., M.T. kavganın içindeydiler. Y.C., Oktay Kabakoğlu’nun üzerine gidiyordu. Kavga sırasında vefat eden Oktay, Y.C.’nin kafasında şişe patlattı. Kardeşim Y.T. ise Mehmet Kabakoğlu’yla tartışıyordu.” ifadelerini kullandı.

En Mutlu Gunleri Kana Bulanmisti Nazillideki Dugun Cinayetinde Flas Gelisme 466282 Ab4De84C9Ba8Ea363819647Addb6420B

2 KİŞİ TAHLİYE OLDU

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan, olay sonrası şahısları araçla Kuyucak’a götüren H.G. ile kavgayı başlatan E.C.’nin tahliye edilmesine karar verdi.

O.T., Y.T., Y.C.’nin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.


Öte yandan Nazilli’nin başarılı avukatlarından sanık müdafi Egemen Kökçıkaran, duruşma sonrası verdiği demeçte suçsuzluklarını ispat edene hukuk mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.
 

Muhabir: M.NAZLI ALTINAYAR