Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), son günlerde yaptığı açıklama ile 2024 yılında yürürlüğe girecek olan araç grupları ve kullanım türlerini içeren yeni düzenleme detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Yapılan değişiklikler kapsamında, geçici 11. madde uyarınca, 19 Şubat 2024 itibarıyla belirlenen araç gruplarına göre uygulanan primlerde %10'luk bir artışın gerçekleşeceği belirtildi.

Trafik1

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI YAPTIRMAMANIN CEZA ORANI DEĞİŞTİ

İlgili maddede yapılan değişiklikler sonrasında, araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortasını yenilemeden trafiğe çıkmaları halinde alacakları ceza miktarı katlanarak artmış durumda.

Özellikle son günlerde büyükşehirler başta olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde trafik kontrolleri sıklaştı. Ekipler, sürücülerden ehliyet ve araç ruhsatıyla birlikte güncel trafik sigortası poliçesini sunmalarını talep ediyor.

Şubat ayı itibarıyla yeni yönetmeliğin devreye girmesiyle birlikte trafik kontrollerinde artış gözlemlenirken, mevcut düzenlemelere uymayan araç sahiplerine çok sayıda ceza kesildiği bildiriliyor.

TRAFİK SİGORTASI YAPTIRMAMANIN CEZASI NEDİR?

Zorunlu trafik sigortası yaptırmamış araçlar trafikten men edilerek özel park alanına çekiliyor.

Emniyet mensupları, çevirme işlemleri sonucunda kontrol edilen sürücülerden ehliyet, ruhsat ve güncel trafik sigortası poliçesini göstermelerini istiyor. Yönetmeliğe uygun olmayan araçların tespiti durumunda cezaya çarptırılan otomobiller, sigorta işlemleri tamamlanana kadar özel park alanlarında tutuluyor.

Germencik, Gazi Aksoy’u askeri törenle uğurladı Germencik, Gazi Aksoy’u askeri törenle uğurladı

Yetkililer, uygulamada yapılan değişikliklerin ardından ceza oranlarında yaşanan artışın trafik sigortasına teşvik amacı taşıdığını ifade ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ