TÜİK verilerine göre Türkiye’nin en çok enginar üretilen 2’nci kenti olan Aydın’ın ülke üretimindeki payı ise yüzde 19 oldu. Enginar üretim merkezi konumundaki kentte yetiştirilen enginarla ülkenin dört bir yanındaki hal ve pazarlarda tüketiciyle buluşuyor. Şifa deposu olan ve yaş sebze olarak tüketilen enginar, Efeler ilçesinde kurulan S.S. Ayenürsa Üretim ve Pazarlama Kooperatifi tarafından işlenerek pazarlanıyor. Kooperatifin faaliyetleri sayesinde son yıllarda enginarın il ekonomisindeki katma değeri arttı.
ENGİNARIN KATMA DEĞERİ ARTTI
Tarım İl Müdürü İbrahim Altıntaş, Efeler İlçesindeki faaliyet gösteren S.S. Ayenürsa Üretim ve Pazarlama Kooperatifini ziyaret etti. Ziyarette Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kaçar tarafından Kooperatif faaliyetleri hakkkında bilgi alan İl Müdürü Altıntaş işletmede incelemelerde bulundu. Altıntaş, kooperatifin yaş sebze olmak üzere özellikle enginar üretiminde ve enginarın işlenerek pazarlanmasında önemli katkıları olan bir kooperatif olduğunu belirterek kooperatif yönetimini tebrik etti.