Altınbaş ailesi sosyal medyada sıklıkla gündeme geliyor. Türkiye’de adından söz ettiren ailelerden biri olan Altınbaş ailesi kimdir sıkça araştırılıyor. Altınbaş ailesi ve üyelerine dair tüm merak edilenleri yanıtladık!

Altınbaş Ailesi Kimdir?

Altınbaş ailesi, İstanbul merkezli bir şirket olan Altınbaş Holding’in sahibi olarak tanınmaktadır.  Altınbaş ailesi hikayesi ise ünlü holdingin kurucusu ise Mehmet Altınbaş ile başlamaktadır. Mehmet Altınbaş, 1950’li yıllarda memleketi Gaziantep'te ticarete atılmıştır.

Gaziantep’te ziynet ve takı eşyası alım satımı ile mesleğe atılan Mehmet Altınbaş, günümüze kadar gelmiş olan Altınbaş Kuyumculuk'u kurmuştur. Ünlü iş insanı böylece Altınbaş Holding’in temellerini atmıştır.

1975 senesinde faal olmaya başlayan Altınbaş Holding daha sona farklı sektörlere de adım atmıştır. Atıldığı her işte başarılı olan holding gitgide büyüyerek bugünkü önemini kazanmıştır.

Altinbas Ailesi Kimdir 3

Altınbaş Ailesi Soy Ağacı

Altınbaş ailesi kimdir sorusu ile birlikte, oldukça köklü olan ailenin soy ağacı karşımıza çıkmaktadır. Altınbaş Holding’in kurucusu olan Mehmet Altınbaş dört çocuğa sahiptir. Ünlü iş insanı Mehmet Altınbaş’ın çocukları İmam Altınbaş, Sofu Altınbaş, Ali Altınbaş ve Nusret Altınbaş’tır.

Bilindiği kadarıyla Mehmet Altınbaş’ın çocuklarından yalnızca İmam ve Ali Altınbaş’ın çocukları vardır. İmam Altınbaş’ın Batuhan adından bir oğlu bulunmaktadır. Bu noktada Ali Altınbaş’ın kaç çocuğu var sorusuna da yanıt aranmaktadır. Ali Altınbaş’ın Serdar ve Fatoş Altınbaş isminde iki çocuğu bulunmaktadır.

Altinbas Ailesi Kimdir 5

Altınbaş ailesi gelinleri konusunda da oldukça merak edilmektedir. Ancak köklü ailenin gelinleri hakkında çok fazla bilgi yer almamaktadır. Bilinen ise ünlü avukat gazeteci ve yazar olan Ece Kask’ın, Altınbaş Ailesi’nin küçük gelini olduğudur.

Ece Kask, 2022 yılında İmam Altınbaş’ın oğlu Batuhan Altınbaş ile hayatını birleştirmiştir. Aynı sene Ali Altınbaş’ın oğlu Serdar Altınbaş da dünya evine girmiştir. Altınbaş ailesi gelinlerinden bir diğeri ise ünlü avukat Sumru Altınbaş’tır.

Altinbas Ailesi Kimdir 7

İmam Altınbaş Kimdir?

Altınbaş ailesi kimdir sorusu ile birlikte merak edilen bir diğer konu, Mehmet Altınbaş’ın en büyük oğlu İmam Altınbaş’tır. Kuyumculuk ve mücevherat sektörünün başarılı isimleri arasında yer alan İmam Altınbaş, 59 yaşındadır. Aslen Gaziantepli olan İmam Altınbaş Araban ilçesinde dünyaya gelmiş, ancak İstanbul’da büyümüştür.

Altınbaş Holding’in yönetim kurulu başkanlığını yapan İmam Altınbaş aynı zamanda, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin yönetim kurulu başkanın vekilliğini yapmaktadır.

Ünlü iş insanı bunların yanı sıra, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde kuyumculuk sektör meclisi başkanı vekili ve İstanbul Sanayi Odası’nda meclis üyesidir. Ünlü iş insanı futbolla da oldukça ilgilidir. İmam Altınbaş 2007 ile 2014 yılları arasında, Göztepe Spor Kulübü’nün başkanlık görevini üstlenmiştir. Ayrıca 2017 senesinde Fenerbahçe’nin başkanlığına aday olmuş ancak seçilememiştir.

Ali Altınbaş Kimdir?

Ali Altınbaş 1956 yılında Gaziantep’te dünyaya gelmiş ve günümüz itibarıyla 68 yaşında olan bir iş insanıdır. Öğretmen olarak kariyerine başlayan Ali Altınbaş, daha sonra aile şirketleri olan Altınbaş Holding’de çalışmaya başlamıştır.

2003 yılında vefat eden babasının yerine, Altınbaş Holding’in yönetim kurulu başkanlığını yapmaya başlamıştır. Bu görevinin ardından Ali Altınbaş, kendi yolunda ilerlemeye karar vermiş ve Türkiye’nin ilk resmi ithalat yapan inşaat şirketini kurmuş, aynı sene vergi rekortmeni olmuştur.

Günümüzde halen Altınbaş Holding’in onursal başkanı olan Ali Altınbaş, aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi Eğitim Hizmetleri Sektör Komitesi üyesidir. Ayrıca Altınbaş Üniversitesi’nin mütevelli heyet başkanıdır.

Aydın'ın En Güzel İlçelerinden Karacasu'da Gezilecek Yerler: Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Nokta! Aydın'ın En Güzel İlçelerinden Karacasu'da Gezilecek Yerler: Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Nokta!

Altinbas Ailesi Kimdir 4

Altınbaş Ailesi Nasıl Zengin Oldu?

Altınbaş Ailesi kimdir detaylı bir şekilde inceledikten sonra, merak edenleri için ailenin sahip olduğu holdingin nasıl büyüdüğünden söz edelim… Altınbaş Holding’in temellerini atan Mehmet Altınbaş, 1950’li senelerde toptan bir takı alım satım işine girmiştir. Ardından ise Mehmet Altınbaş’ın çocukları, Kıbrıs’ta açılan kuyumcu dükkanı ile ticarete atılmıştır.

1975 yılına gelindiğinde ise şirketin işleri iyice büyümüş, sektörde adını duyurmaya başlamıştır. 1996 senesine kadar her şey tekdüzen ilerlerken, Altınbaş Holding sektöre yeni bir soluk getirmiştir. Bu kapsamda ulusal medyada reklam veren ilk kuyumcu markası olmuştur. Bu reklamdan sonra Altınbaş ailesi kimdir sorusu oldukça merak konusu olmaya başlamıştır.

Yeniliklere devam eden Altınbaş, 1997 senesinde ise kuyumculuk sektöründe bayilik veren ilk marka olarak karşımıza çıkmıştır. Dolayısıyla işleri iyice büyütmüş, günümüzdeki ün ve servetine kavuşmuştur.

Altınbaş ailesi serveti konusunda da oldukça merak edilmektedir. Çünkü Altınbaşlar kuyumculuk dışında; enerji, finans, lojistik ve eğitim sektöründe de hizmet vermektedir. Altınbaş ailesi Türkiye’nin en zenginleri listesinde 52. Sırada yer almaktadır. Bilançosunun aktif büyüklüğü 4 milyar Dolar’ı aşan Altınbaş ailesi servetinin ise, 1.5 milyar Dolar olduğu bilinmektedir.

Altınbaş Üniversitesi Kimin?

İstanbul’da yer alan Altınbaş Üniversitesi ünlü Altınbaş ailesine aittir. 200​8 yılında Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulmuştur. Ancak üniversite İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi adıyla eğitim hizmeti vermeye başlamıştır.

9 sene bu isimle eğitim veren üniversite, 2017 yılında isim değişikliği yapmış ve Altınbaş Üniversitesi adını almıştır.

Altinbas Ailesi Kimdir 2

Yalı Çapkını Altınbaş Ailesi Mi?

2022 yılında yayınlanmaya başlayan Yalı Çapkını, günümüzde halen popülerliğini koruyan ve reytinglerden düşmeyen televizyon dizileri arasında yer almaktadır. Dizinin severleri ise, Yalı Çapkını’na konu olan ailenin kim olduğunu oldukça merak etmektedir.

Yalı Çapkını adlı dizide yer alan bazı detaylar ise ailenin Altınbaşlar olabileceğine işaret etmektedir. Bu sebeple Altınbaş ailesi kimdir sıkça araştırılmaktadır. Peki Altınbaş ailesi Yalı Çapkını’na konu olmuş olabilir mi? Konu hakkında kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, dizide göze çarpan detaylar aşağıda yer almaktadır.

Yalı Çapkını dizisinde yer alan Korhan ailesinin Altınbaş ailesi olduğu düşünülmektedir. Çünkü ailenin iş hayatı, aile yapısı ve soy ağacı oldukça benzemektedir. Bununla birlikte dizide yer Korhan ailesi de aslen Gazianteplidir.

Bu benzerliklere göre Çetin Tekindor'un hayat verdiği karakterin Mehmet Altınbaş, dizideki Orhan Korhan karakterinin ise İmam Altınbaş olduğu söylenmektedir.

Not: Önemle belirtmeliyiz ki bu bilgiler, yalnızca dizinin izleyicileri tarafından yapılan benzetmeler kaynaklıdır. Dolayısıyla Yalı Çapkını ve Altınbaş ailesinin ilişkisi hakkında kesin bir bilgi söz konusu değildir.

Muhabir: Ömer ARAZ