Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Kent Konseyi tarafından İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen , ‘3Fidan’ı Anma programına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

3 Fidan Kusadasinda Ozlemle Anildi 467991 2C14De357D794D84D7C49467Cc1B67B2

‘3 FİDAN’ ANISINA HAZIRLANAN PROGRAMLAR DUYGULANDIRDI

‘3 Fidan’ Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idama gidiş hikayelerinin Avukat Halit Çelenk tarafından anlatıldığı belgesel izlenimi ile başlayan programda, davetlilerin zaman zaman gözyaşlarını tutamadıkları gözlerden kaçmadı. Kuşadası Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Turan yönetimindeki öğrencilerden oluşan tiyatro topluluğunun,Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın son zamanlarında, ailelerine yazdıkları mektuplardan oluşan drama oyunu gösterisi uzun süre ayakta alkışlandı. İdam zamanlarına ait şiir ve sözlerin okunduğu program kapsamında, salonda sergilenen ve 3 Fidan’a ait temsili kıyafetler olan parka ve botların sergilenmesi programa farklı bir anlam kattı. Program sonunda Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tarafından etkinlilte emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi.

BU İDAM KARARININ VERİLMESİNİ GEREKTİREN EN UFAK BİR NEDEN YOKTU

Programda bir konuşma gerçekleştiren Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Gerçekten duygulanmadan, insanın bu programı izlemesi mümkün değil çünkü biliyorum ki hepiniz burada konusu edilen programı, Deniz Gezmişlerimizin hikayesini çok daha derinden bilen insanlarsınız’ diyerek başladığı sözlerine, ‘ Eksiksiz bir prorgam olmuş. Hepinizin emeğine sağlık. Bugün, ‘3 Fidan’ Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı rahmetle anıyoruz. 3 insanın inandıkları dava uğruna , bağımsız Türkiye Cumhuriyeti uğruna gencecik yaşta hayatlarından vazgeçebilmesinin ne demek olduğunu bir kez daha yüreklerimizde hissettik. Ne büyük bir dönemin ve ne büyük bir kavganın verildiğini hissediyorum. Daha da ötesi insanı daha çok üzen bir tane cana zarar vermediği halde 3 Fidan idama mahkum edildi. Bu idam kararının verilmesini gerektiren en ufak altını dolduran bir şey yok. Sadece mantık şu, bir kaçını dar ağacında sallandır ki birilerine örnek olsun. Siyasi bir karara 3 Fidan, ailelerinden ve sevdiklerinden kopartıldı ve idama mahkum oldu’ dedi.

3 FİDAN’DAN DERS ALARAK YOLUMUZA DEVAM ETMEMİZ GEREK

‘31 Mart’ta Türkiye Cumhuriyeti’nde belki de bir aydınlanma meşalesi daha yandı’ diyerek sözlerine devam eden Günel, ‘Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte aydınlığa doğru almış olduğumuz seçim sonuçlarıyla, yeniden yelken açtığımıza inanıyorum. Bunun kıymetini bilelim. 70 ve 80’li yıllarda küçücük nüanslarla birbirinden ayrılan dünya kadar sol düşünce bugün başımıza bu iktidarı getirmiştir. Bugün için küçük farklılıklarla birbirimizden ayrı düşünerek çok daha büyük bir olumsuzluğu başımıza tekrar getirmiyorsak bu yaktığımız özgürlük ve çağdaşlık meşalesini daha da güçlendirmek istiyorsak, kol kola girerek omuz omuza yolumuza devam edeceğiz. Neye hizmet ettiğimizi hep birlikte yolculuk yapmamız gerektiğini ve bu karanlık zihniyeti bir kere daha Türkiye Cumhuriyeti’nin başına getirmemek adına 3 Fidan’dan ders alarak yolculuğumuza devam etmemiz gerekmektedir.

Ercan Kesal, Kuşadası’nda sevenleriyle buluştu Ercan Kesal, Kuşadası’nda sevenleriyle buluştu

Muhabir: AYLİN ESER