Futbol oynadığı yıllarda Altay ve Bucaspor ile Süper Lige yükselen Murat Karakoç, 2000 yılında Aydınspor forması altında o talihsiz Çaykur Rizespor maçında forma giyen oyunculardan biriydi. Hakem tarafından 9 kişi bırakılan, saha da adeta bir şehrin kaderiyle oynayan hakem Mutlu Çelik'in vicdanı şu an rahat mı bilmiyoruz ama Murat Karakoç, 21 yıl sonra bile o maçın şokunu yaşıyor ve 'en çok da o hakemin bir Egeli olmasına şaşırıyorum' diyor.
Aydınspor'un en başarılı olduğu yılların birinde formamızı terleten Murat Karakoç bugün Aydın'ın Sesinin konuğu.

'BECERİLİ SOL AYAKLAR KALMADI'

Ahmet Çelik: Öncelikle şunu sormak istiyorum. Sol ayaklı bir oyuncuydun ve oldukça başarılıydın. Türkiye'de sol ayaklı oyuncu sıkıntısı olduğunu düşünüyor musun?
Murat Karakoç: Sol ayaklı oyuncular özel oyunculardır,24-25 kişilik bir Futbol takımında maksimum 3 yada 4 tane sol ayaklı oyuncu vardır.
Geçmişten günümüze doğru baktığımızda Sergen Yalçın-Tümer Metin-Abdullah Ercan-Ergün Penbe-Hakan Ünsal-Erhan Albayrak-Ali Akdeniz gibi birçok kaliteli ve becerili sol ayaklı oyuncular vardı. Şimdiki günümüze baktığımız zaman bu kadar sol ayaklı ve becerili oyuncular artık kalmadı.

'YANLIŞ YÖNETİMLER VE TRANSFERLER EGE FUTBOLUNU BU HALE GETİRDİ'

A.Ç: Ege'de birçok takımda futbol oynadın. Ege futbolunu nasıl görüyorsun? Ege takımları başarılı mı?
M.K: Eskiden Ege bölgesinde Aydınspor - Kuşadasıspor - Sökespor - Selçuk Efesspor - Torbalıspor - Salihlispor - İzmirspor - Marmarisspor - Soma Sotes gibi bir çok takım profesyonel ligde mücadele ediyorlardı. Ülkemiz de ki diğer takımlar gibi kötü yönetilen kulüpler, yanlış transfer politikaları bir çok kulübü kapanma noktasına getirdi.
Şu anda Denizlispor ve Göztepe, Süper Lig'de bizi Ege’de bizi temsil eden takımlarımız.
TFF 1.lig de Altay şampiyonluğu en büyük favorisi şu anda, Altınordu play off mücadelesi veriyor. Alt liglerde Manisa FK çok başarılı sezon geçirerek şampiyon oldu ve PTT liginde oynayacak önümüzdeki sezon.
Bucaspor - Nazillispor - Somaspor - Kütahyaspor - Fethiyespor’da şampiyonluk yolunda olması Ege bölgesi için sevindirici.

'HER ZAMAN FİNALLERİN ADAMI OLDUM'

A.Ç: Altay'da ve Bucaspor'da oynarken Süper Lig'e yükseldiniz. Bir anlamda finallerin adamısın diyebiliriz. Final maçlarının havası nasıl olur? Nasıl hazırlardın kendini?
M.K: Evet 2 tane şampiyonluk yaşadım, 2 defa küme düşme acısını yaşadım, bunun yanında play offlarda hem Aydınspor ile hemde Altay’da oynadığım dönemlerde final müsabakaları oynadım. Hayatımda zorluk derecesi yüksek maçlar oynadım ve bu benim futbola bakış açımı oyunu değerlendirme yönümü çok geliştirdi, dediğin gibi finallerin adamı oldum her zaman.
Final maçlarının havası çok farklıdır, oyuncu kendini o maça farklı hazırlar ve sadece maça odaklanır. Kendimi özellikle hazırladığım maç yoktur, her maça aynı ciddiyet ve konsantrasyon ile çıkardım.

'O HAKEMİN EGELİ OLUŞU ....'

A.Ç: Aydınspor'la Süper ligin kapısından döndünüz. O malum Rizespor maçı. O maça nasıl hazırlandınız ve ne umdunuz ne buldunuz diyeyim?
M.K: O sene yanılmıyorsam son maçta play offlara kalmıştık.
Antalya'da çok ciddi yatırımlar yapmış,ciddi paralar harcamış takımlara karşı mücadele edeceğimizi biliyorduk.
İlk maçta Süper Lige favori gösterilen Karabükspor'u 5-0 mağlup ederek tüm dikkatleri üzerimize çekmiştik. Rizespor maçına da kazanmak ve turu geçip adımızı finale yazdırmak istiyorduk.
Maç başlar başlamaz maçın hakemi aleyhimize düdükler çalıyor ve kartlarını hep bizim takıma çıkarıyordu. Maçın 30. dakikası Koray abi ve Kadri abiye aynı anda kırmızı kart göstererek oyundan ihraç etmişti.
30. dakikada 9 kişi 2-0 geriye düştüğümüz maçı bir hakemin vermiş olduğu tuhaf kararlar yüzünden kaybederek Play-Off’tan elenmiştik. Enteresan olan da maçın hakeminin bir Egeli olmasıydı..( Hakem Mutlu Çelik - Muğla )

'AYDIN ASLINDA BİR FUTBOL ŞEHRİDİR'

A.Ç: Aydın şehri o yıldan sonra bir daha kendine gelemedi. Aydın futbolunu değerlendirebilir misiniz?
M.K: Doğal olarak o dönemde insanlar Aydınspor'dan şampiyonluk bekliyordu.
Bir şehir için en önemli tanıtım aracı o şehrin futbol kulübüdür.
Şehri ile havası ile futbolu seven insanları ile Aydın bir futbol şehridir.
Bunun içinde Aydın’da yaşayan,ben Aydınlı'yım diyebilen bir çok insanın başta Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu olmak üzere Aydın’da bulunan tüm sivil toplum kuruluşları, Aydın’da bulunan iş insanları, esnaflar ve Aydın'a gönül vermiş tüm herkesin desteğini alması aşikardır.
İnanıyorum ki böyle bir oluşumda Aydınspor küllerinden doğacak ve eski şaşalı günlerine dönecektir.
A.Ç: Aydın'da unutamadığınız bir anınız var mı? Şehirle ilgili taraftarla ilgili ne kaldı aklınızda?
M.K: Ben Aydın’a aslında çok uzak bir insan değilim,ablam Aydın’da yaşıyor. Eniştem Aydınlı'dır iyi bir Aydınspor taraftarıdır. 10-11 yaşlarındayken eniştem beni Aydınspor-Altınordu maçına götürmüştü, Aydınspor'lu taraftarların arasında maçı izlemiştim o günü unutmuyorum hala.

'AYDIN İÇİN SEVE SEVE...'

A.Ç: Tekrar Aydın'da görev almak ister miydiniz?
M.K: Formasını giymiş eski bir oyuncusu olarak seve seve her zaman görev almak isterim.
A.Ç: Şimdi neler yapıyorsunuz günleriniz nasıl geçiyor?
M.K: Futbolu bıraktıktan sonra 2 yıl Altınordu alt yapısında çalıştım. U19 takımıyla Türkiye şampiyonu olduk, daha sonra oradan ayrılarak rahmetli Turgut Uçar’ın Karşıyaka’da kısa bir dönem yardımcı antrenörlüğünü yaptım. 3 sezondur TFF 1. ligde Boluspor, Altay ve Ümraniyespor takımlarında Sait Karafırtınalar'ın yardımcılığını yapıyorum.
Şu an boşta olduğumuz için çok fazla maç izliyorum, oyuncuları yakından takip ediyorum. Özellikle yurt dışından maçlar izleyip notlar alarak, günümüz modern futbolu için kendimi geliştiren çalışmalar yapıyorum.
A.Ç: Aydın halkına buradan ne söylemek istersiniz?
M.K: Sıcak kanlı, cana yakın, misafirperver Aydın halkına sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum.

Soru cevap:

- Çalıştığın en iyi teknik adam: Mustafa Denizli
- Unutamadığın takım: Hiç bir takımı birbirinden ayırmadım her takım bende çok özel ve güzel duygular yaşattı, çok güzel anılarım ve dostluklarım var hepsinde.
- Birlikte oynadığın en iyi oyuncu: Yusuf Şimşek
- Hayatta olmazsa olmazın: Ailem
-En büyük hedefin: Milli takım'da görev almak.
- Şanslı numaran: 5 ve 11

YAZAR YORUMU:

7 Eylül 1979 doğumlu olan Murat Karakoç, Aydın futbolu için göreve hazırım diyor. 1 sene Aydınspor'da oynamasına karşın Aydın ile bağları çok yüksek. Röportaj için aradığım da 'sen zahmet etme ben Aydın'a gelirim' diyordu hemen. Karakterli futbolcular, karakterli adamlar takımı başarıya götürüyor. Antrenörlük hayatıma başlayınca da bunu kendime ilke edineceğim. Teşekkürler Murat Karakoç.