Henüz röportaj yapmıştık ki çok geçmeden futbol hayatını noktaladığını okudum sosyal medya hesabından. Şaşırdım, üzüldüm. Henüz 31 yaşında futbol hayatına nokta koyan Kaan Bartu Büyükyıldırım, Aydınspor'da oynadığı dönemler taraftarın sevgilisi olmuş, 'Gladyatör' lakabı takılmıştı. Saha içinde ne kadar agresif ve deli doluysa, saha dışında da bir o kadar efendi bir adam Kaan Bartu Büyükyıldırım..

'AMATÖR LİG'DEN ÜMİT MİLLİ TAKIM'A'

Ahmet Çelik: Öncelikle şunu sormak istiyorum, Aydın Amatör Liglerinden başlayıp U21 milli takımına kadar uzanan bi hikayen vardı. Nasıl geçti o süreç?
Kaan Bartu: Her genç hayalini kurduğu şehrinin de takıma hayaliyle başladığım bu yolda Aydın köy hizmetlerinde başladım sonra Aydın Belediyespor'a transfer oldum, oradan Manisaspor'a transfer oldum bu serüven böylelikle başlamış oldu. Kaan Bartu: Aydınspor' da güzel abi kardeş kavramınında güzide, kalbi büyük takım kuruldu. O sezon çok çalışıp ümit milli takıma davet edildim ondan sonra Süper lig, PTT liginden bir çok takımdan teklif aldım ama maalesef bonservis engeline takıldım.

'AYDIN POTANSİYELİ OLAN BİR ŞEHİR'

A.Ç: Aydın'dan çıkıp başka şehirlerde de top oynadın. Diğer şehirlerle Aydın futbolu arasında ne gibi farklar var?
Kaan Bartu: Ben kendi adıma bir çok farklılıklar gördüm, kendi şehrimin takımında da dışarıda da değer gördüm.
Bununla ilgili bir çok şey yazılıp çizilebilir ama bunun eleştirisi bana düşmez diye düşünüyorum, çünkü Aydın futbol geçmişi olan ender nadir yerlerden birisi ama tabii ki de Aydınspor başta olmak üzere bir çok takımımız umarım profesyonel liglerde yer alır çünkü Aydın potansiyeli olan bir şehir diye düşünüyorum.

'HATALARIM OLDU'

A.Ç: Futbol hayatında hataların oldu mu?
Kaan Bartu: Evet hatalarım tabii ki de oldu her insan gibi pişmanlıklarım da oldu ama daha sakin bir yapıya ve çok çalıştığım zamanların üstüne koyabildiğim kadar biraz koymam gerektiğini düşünüyorum
A.Ç: Pandemi dönemi ve liglere ara verilmesi.. neler yaptın bu dönem?
Kaan Bartu: Şimdi bende herkes gibi ailemle evimde sakin bir hayat geçiyorum.

'BEN ONLAR İÇİN SAVAŞ'TIM, ONLAR DA BANA 'GLADYATÖR' DEDİLER'

A.Ç: Aydınspor taraftarının sana taktığı bir lakap vardı: Gladyatör
Kaan Bartu: Evet bana 'Gladyatör' diyorlardı, sağolsunlar bu durum da benim çok hoşuma gidiyordu. Ailem için, sevdiklerim için, onlar için savaşmak benim için en ön sırada geliyordu. Umarım Aydınspor yine ayağa kalkar ve eski günlerinden daha iyi duruma gelirler bende onları hep sevdim hep de seveceğim.
Aydınspor'u hiç unutmayacağım. Her zaman kalbimin bir köşesinde olacak.

KAAN BARTU'DAN İNCİLER:

- 23 numara benim için hep özeldir
- Ercan Ertemçöz, Akif Başaran, Gürkan Ferhatoğlu.. Bu hocaları ayrı tutuyorum.
- Bir çok iyi oyuncularla oynadım benim takım arkadaşlarımın hepsi iyi oyunculardı.
- Bir çok maça çıktım, isim olarak bilmiyorum ama karşılıklı iyi oyuncularla da oynadım
- Olmazsa olmazım maça çıkmadan ettiğim dualar
- Sakin, düzgün, huzurlu sağlıklı bir hayat diliyorum kendim için ve herkes için.. Kaan Bartu Büyükyıldırım, Kırıkhanspor, Haçkaspor, Siirtspor, Karacabey Belediyespor, Aydınspor 1923, Sökespor, Çine Madranspor, Kuşadaspor takımlarının da formasını terletti. Röportaj için kendisine teşekkür ediyor, yeni hayatında kendisine mutluluk ve huzur diliyorum.