Amatör liglerde oynayan futbolcu kardeşlerim; bu röportajım sizin için. Aydınlı bir kalecimiz var. Koçarlı Belediyespor'da futbola başlayıp, tırnaklarıyla kazıya kazıya basamakları atlayıp Süper Lig'e kadar uzanmış bir eldiven; Haydar Yılmaz. Şu an Tuzlaspor'un kalesini koruyor ve yine Süper Lig'e yükselme mücadelesi veriyor. 'Şimdi ki aklım olsa gençken daha çok çalışır, milli takıma yükselebilirdim' diyor. Birçoğumuz onun Aydın'lı olduğunu bile bilmiyoruz aslında. İşte size amatör futboldan süper lige çıkış hikayesi ve Haydar Yılmaz. Ahmet Çelik: Haydar abi sen Koçarlı Belediyespor'dan çıkmış ve Aydın'ı Süper Lig'de temsil etmiş bir kalecisin. Nasıl başladı bu hikaye?
Haydar Yılmaz: Evet, seninde dediğin gibi Koçarlı ve Yalıkavak Belediyespor ile futbolculuk maceram başlamış oldu.

'FUTBOLCU OLMAKTAN BAŞKA ÇAREM YOKTU'


Genç yaşta evden ilk ayrılığım uzun süreliğine kısa süreli zamanlar da oldu evden ayrılığım ama bu başkaydı biliyorum. Benim için dönüşü olmayan bi yola girmekten başka çarem yoktu. Topçu olmaktan başka çünkü yapabildiğim en sevdiğim zevk aldığım tek şeydi, kaleci olacaktım. Oldum da kolay değildi tabi. Çok zor zamanlarım oldu, sakatlıklar yaşadım ama pes etmedim bırakmadım. Çünkü tek çıkış yolum futbolcu olmaktı, çünkü seviyordum futbolu kaleciliği sporu düzenli yaşamayı. Ama çok şanslıydım, Koçarlı'dan Yalıkavak'a 5 yakın arkadaş transfer olmuştuk, o iki sene hep güldük hep eğlendik ama futbol olarak çok iyi işler çıkardık, belki de futbol hayatımın dönüm noktası; 5 yakın arkadaş aynı yerde oluşumuzdur.

'AYDIN'LI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM'


Tabi Aydınlı olarak gururluyum, Aydın memleketim, en sevdiğim yer. Futbol da daha iyi yerlerde görmeyi çok isterim. Tek Aydın'da değil artık kolay kolay yurdumuzda topçu yetişmiyor.

'BİR GÜN AYDIN'A HİZMET ETMEK İSTERİM'


A.Ç: Neden kaleciliği seçtiniz?
H.Y: (Gülüyor) Sanırım atlamayı zıplamayı sevdiğim için.
A.Ç: Bir gün tekrar Aydın'a dönüp bu şehre hizmet etmek ister misin?
H.Y: Aydın gibi güzel bir memlekette kim çalışmak istemez ki, kısmet inşallah bir gün..
'EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIM: MİLLİ TAKIM DA OYNAMAMIŞ OLMAK'
A.Ç: Futbol hayatınız da pişmanlıkların var mı?
H.Y: Keşke daha çok çalışıp eksiklerimi giderseydim, zayıf yönlerimi güçlendirseydim tam anlamıyla ve milli takım forması giyebilseydim.
A.Ç: Şu an 37 yaşındasın. Kaç yıl daha oynamayı düşünüyorsun?
H.Y: 2 yıl daha oynarım diye düşünüyorum.
'HEDEFİMİZ; SÜPER LİG'
A.Ç: Bu sene Tuzlaspor da oynuyorsun. Hedefiniz nedir takım olarak?
H.Y: Hedefimiz Süper Lig'e çıkmak. İlk 2'den çıkmak istiyoruz, ama bunun zor olduğunu biliyoruz. Tabi ki futbol 3 puanlı bir sistem. İmkansız diye bir şey yok. Biz sonuna kadar ilk 2'yi kovalayacağız. Ama en kötü ihtimalle play-off'tan Süper Lig'e yükselmek istiyoruz. Zaten 3 maç üst üste kazanan takım iddialı hale geliyor.
A.Ç: Aydın futbolu hakkında ne düşünüyorsun?
H.Y: Tabi ben uzun zamandır Aydın futbolundan uzak kaldım. Ama insan memleketinin en iyi yerlerde üst liglerde olmasını istiyor. Aydın'ı tekrar profesyonel liglerde görmek istiyoruz.
A.Ç: Futbolu bıraktıktan sonra da futbolun içinde kalmayı planlıyor musun?
H.Y: Yakın çevrem antrenörlük yapmamı çok istiyor ama ben kararsızım. Zamanı gelince düşüneceğiz. Haydar Yılmaz'la soru cevap:
Olmazsa olmazınız: Eşim, kızım
Çalıştığınız en iyi antrenör: Sergen Yalçın
En beğendiğiniz kaleci: Ter Stegen
Seni en zorlayan forvetler: Cenk Tosun - Hugo Rodellega