O'nu tanıdıktan sonra aklınızda tek şey kalır; Söke ve Sökespor sevdalısı bir adam. Kayseri'de yaşayan genç ve başarılı iş adamı, memleketinin takımının amatör liglerde yer almasını içine sindiremeyip, geçmiş geminin dümenine. Bu hafta ki konuğum Eşin Grup Sökespor'un eski futbolcusu ve yeni kulüp başkanı Onur Kara.
Spor ahlakını iş ahlakıyla birleştirip, müthiş projelerle oturmuş başkanlık koltuğuna sayın Kara. Koltuğa oturmuş derken yanlış anlaşılmasın, onun ki koltuk değil 'memleket sevdası'.. Ahmet Çelik: Öncelikle başkanlığınız tekrar hayırlı olsun tebrik ederim. İlk sorumuzla başlayalım. TFF'nin amatör liglerle ilgili hala tam olarak bir karara varamamış olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Onur Kara: İnsanlar ekmek kavgasında. Ben daha önce de söylemiştim. 1 Ay'dır sporcu kardeşlerimizi tesislerimizde yediriyoruz, içiriyoruz, harçlıklarını veriyoruz. Tabi soru işaretleri var bizde de. Futbol federasyonunun kararı çok önemli. Oynanacak mı oynanmayacak mı söylenirse herkes için daha iyi olur.

'SORU İŞARETLERİYLE BAŞLADIK FAKAT GÜZEL GİDİYOR'

Geçen ayın 25 inde biz antrenmanlara başladık. Yaklaşık 1 ay olacak. Soru işaretleriyle başladık fakat güzel gidiyor. Anlaştığımız bir kaç arkadaşımız bu soru işaretleri yüzünden 3. Lige gittiler. Biz de izin vermiştik. Tabi onların yerlerine daha iyilerini bulmaya çalıştık. Elimizden geleni yaptık. Çalışmalarımız iyi gidiyor. Sizden önce hocayla görüştüm. Her şey yolunda gidiyor bizim için. En büyük soru işareti maçlar oynanacak mı oynanmayacak mı? Futbolcu kardeşlerimizin aklında da bu soru var. Onlarda rahatsız bu durumdan. Her ne kadar antrenman yapsalar da yüzde yüzlerini veremiyorlar şu an. Bu da performanslarını etkiliyor. Mental açıdan da etkiliyor.

'LİGLERİN BAŞLAMASINDAN YANAYIZ'

Tahminimce sağlık şartları tam olarak oluşmayacak. Ama biz liglerin başlamasını istiyoruz. Elbette ki gerekli önlemler alınacak. Biz tesislerde de gerekli önlemleri aldık. Herkes önlem alacak ama bu hastalığı sadece önlem alarak engellenemeyeceğini biliyoruz. Devletimiz de gereğini yapıyor. Tedbir çok önemli. Tedbir bizden tevekkül Allah'tan. Biz liglerin başlamasından yanayız. 25 tane futbolcu kardeşimiz var. Bazıları evli. Bugün bir sporcumuzun hanımı doğum yaptı. Ben bu adamların parasını vermezsem nereden para bulacaklar. Bir de bunlar meslek olarak yapıyorlar bu işi artık. Başka bir işte çalışabilecek durumda değiller. O yüzden biz liglerin başlamasından yanayız. A.Ç: Eski bir futbolcu olmanız, başkanlık görevinize pozitif katkılar sunuyor mu? O.K: Ben futbol geçmişimin yanında yöneticilik de yapıyorum is hayatımdan dolayı. Bir yönetici olarak takımı yönetmeye çalışıyoruz. Spor anlamında hocaya güveniyorum. O konulara hiç girmiyorum. Tabi ki bizim de aklımızdan geçenler oluyor ama bunları söyleyip dile getirerek saygısızlık yapmayacak karakterde insanlarız. Spor anlamında hiçbir şekilde yorum yapmıyorum. Futbolcu transferlerimizi de hocayla birlikte yapıyoruz zaten. A.Ç: Başkan olmaya nasıl karar verdiniz? O.K: Benim Sökespor'da 12 senem geçti. Kayseri'de yaşıyordum. Minik takımdan A takıma kadar 12 senem geçti. Sökespor layık olduğu yerde değildi. Hala değil. Bizden sonra da olmayacak. Aydın'da, Ege'de profesyonel takımların olması gerekirken, 100 bin nüfuslu ilçe takımları çıkıp süper ligde oynuyorlar. Niye Sökespor'da oynamasın diye geldik bu göreve. Hiçbir siyasi beklentim yok. Baştan da söylemiştim. Siyasi düşüncem yok. Söke sevdası yüzünden bu görevdeyim. A.Ç: Eşin Grup'la bir isim sponsorluğu anlaşması yaptınız. Bu konu da ne söylemek istersiniz? O.K: Rıdvan beyle yeni tanıştık. Ben göreve gelmeden 3-5 gün önce tanışmıştık. Gerçekten herkese yardım etmeyi seven bir karakter. Duruşu olan bir karakter. Zaten geçen sene BAL liglerinde oynayan bir takıma ve Sökespor'a gereken desteği vermiş. Bu sene de biz de onu onurlandırmak şereflendirmek istedik. Adımızı Eşin Grup Sökespor yapalım dedik. Üyelerimize sorduk bunu seçimde. Üyelerimiz de onayladılar. Eşin Grup, Sökespor'a çok büyük artılar kattı. Hepsine de çok teşekkür ederim.

'TARAFTAR KARTLARINDA HEDEFİMİZE ULAŞAMADIK'

İşin yönetici tarafında biraz daha yaratıcı olmayı seviyorum ben. Her şeyi belediyelerden, yöneticilerden beklemekten yana değilim. 30 liralık bir kampanya başlatmıştık. Mesela bununla ilgili bir çekilişimiz vardı. Onu bile gerçekleştiremedik. Çünkü istediğimiz hedefe ulaşamadık. Bizim hedefimiz 5 bindi. 3000-3500 arası bir satış oldu. Pandemiden dolayı insanlar maçlar oynanacak mı oynanmayacak mı diye karamsarlık içinde oldukları için, bizde kartla gidemiyoruz. Kartlarımızı alın diyemiyoruz. Bununla ilgili iyi bir gelir elde ettik. Sağolsun Sökeliler takımlarına sahip çıktılar. Zaten biz her zaman biliyorduk bunu yapacaklarını. Sökespor olarak yeniliklerle gelmeye devam edeceğiz. Dediğim gibi kulübe kalıcı gelirler sağlamaya çalışıyoruz bunun yanında. Bu kampanya futbolcu kardeşlerimizin cebine koyduğumuz harçlığı biraz olsun artırdı. Kuracağımız takımda etkisi oldu. Futbolcularımıza faydası oldu. Yeni fikirlerin devamı gelecek. Biz yerimizde oturup idari birimler bize para versin diyecek karakterde insanlar değiliz. Yönetimimiz bu tür karakterde insanlar değiller. Şu ana kadar kimseye gidip bize yardım edin talebinde bulunmadık. Zaten Söke belediyesi bununla ilgili gereğini yaptı. Bizi konuşturmadı. Herkes takımına sahip çıkıyor. İnşallah maçlar oynanırsa sonu güzel olsun istiyoruz.

'3.LİGE ÇIKMAK İSTİYORUZ'

A.Ç: Bu sene hedefiniz nedir?
O.K: Göreve geldiğim ilk gün de söylemiştim, ben hedefleri olan bir karakterim. Sökespor'u bu sene 3.Lige çıkarmak için her şeyi yapacağım. Söke'ye en iyisi ne ise onu bulup getireceğim dedim. Transferlerde insanlar bunu zaten görüyorlar. Biz gereğini yaptık. Takımın havası çok iyi. Karakterli sporcularla çalışmayı tercih ettik. Her şey yolunda gidiyor. Hedefimiz 3. Lig!

'TEŞEKKÜRLER SÖKE'

Başkan adaylığımı açıkladığım günden bu güne kadar hep yanımda oldular. Saygı sevgi gösterdiler. Bunu yaptıklarıyla da fiili olarak da gösterdiler. Destek oldular. Kendilerine buradan çok teşekkür ediyorum. Söke halkı Sökespor'u hep onure ediyorlar. Gerekeni yapıyorlar. Bundan sonra da inşallah hep birlikte hareket edeceğiz. Bu sene birlik beraberlik yılı olsun istiyoruz. Yolun sonu şampiyonluk olsun diyoruz. Onur Kara ile soru-cevap:
Söke: Aşk
Sökespor: Sevda
En büyük hedefiniz: Sökespor'u 3. lige çıkarmak
En beğendiğiniz teknik direktör: Ayhan Yıldız
Birlikte oynadığınız en iyi oyuncu: Ediz Özel
Hayatta olmazsa olmazınız: Ailem
En beğendiğiniz taraftar: Sökespor taraftarı Sohbetimiz esnasında dikkatimi çeken sözler:
- Söke'ye ve Sökespor'a olan sevgimden dolayı bu göreve geldim
- Liglerin başlatılmasından yanayız
- Sökespor'u 3. lige çıkarmak için her şeyi yapacağım
- Yeni projelerimiz olacak
- Teknik adamıma taktik anlamında asla karışmam ben yönetici tarafındayım