Herkes onu istedi, onu sordu, o ise konuşmak için Aydın Ses Gazetesi'ni seçti. Nazilli Belediyespor'un çiçeği burnunda gol kralı Murat Can Bölükbaşı transfer sürecini ve hedeflerini Ahmet Çelik'e anlattı. Ahmet Çelik: Geçtiğimiz sezonu Muğlaspor'da 27 maçta 20 gol atarak oldukça başarılı bir grafik çizdin. Geçtiğimiz sezonu özetleyebilir misin?
Murat Can Bölükbaşı: Benim için güzel geçti sezon. Lig başlarken çok büyük bir hedef koyulmamıştı. Olursa olur olmazsa olmaz düşüncesi vardı. Ama iyi bir ekibimiz vardı. Hasan Şermet hoca zaten bu liglerde kendini kanıtlamış bir hoca. Gittiği her düşük bütçeli takımla başarılı olma ve play off potasına çıkarma gibi bir başarısı vardır. Hasan hoca Muğlaspor için çok büyük bir şanstı. İyi bir arkadaşlık oluşmuştu. Hem benim için hem Muğlaspor için güzel bir sezon oldu.
Sadece başarımızı play off' da taçlandıramadık. Onun sebebi de, pandemi döneminin araya girmesiydi. Uzun süre idmansız kaldık. Lig de ki başarılı grafiğimizi pandemi sonrası sürdüremedik. Sadece bizim için değil, tüm dünya için enteresan bir süreçti. O şekilde bir şanssızlığımız oldu.

'ATMOSFERİ VE STADYUMU ÇOK BEĞENMİŞTİM'

A.Ç: Nazilli'de ki maçta bize gol atmıştın. Kafayla atmıştın sanırım.
M.C.B: Evet kafayla bir gol atmıştım. Bir tane daha atmıştım ama o gol sayılmamıştı ofsayt gerekçesiyle. (gülüyor)
O maçta atmosferi ve taraftarı çok beğenmiştim. Saha da uğurlu geldi. Sahayı da beğendim. Takım olarak o gün iyi bir futbol sergilemiştik ve maçı 1-3 kazanmıştık Muğlaspor olarak. Bu kez aynı saha da gollerimi Nazilli için atmaya çalışacağım.

'NAZİLLİ'Yİ SEÇMEMDE Kİ EN BÜYÜK ETKEN HASAN HOCA'

Nazilli Belediyespor'a transferimi kolaylaştıran şey Hasan Şermet hocanın burada olmasıdır. Hasan hoca beni arayınca hiç düşünmeden geldim diyebilirim.
A.Ç: Bir forvet oyuncusu için gol atmak neyi ifade ediyor?
M.C.B: Ben kendimi bildim bileli gayem, hedefim gol atmak. Ben gol atınca mutlu olan bir insanım. Tabi ki takımın kazanması çok önemli ama bir santrfor için gol atmak mutluluk sebebidir. Zaten attıkça devamı geliyor. Ben gol atarsam hem kendim mutlu oluyorum hemde arkadaşlarımı mutlu ediyorum. Gol attıkça şehri ve camiayı da mutlu ediyorsun. Benim işim bu. Tüm çalışmalarım bu yönde.
A.Ç: Gol hedefin var mı?
M.C.B: Kendime hiçbir zaman 'şu kadar sayıda gol atarım' diye bir hedef koymuyorum. Atabildiğimin fazlasını atmaya çalışacağım. Tam olarak hazır değilim. En kısa zaman içinde hazır hale gelmeye çalışacağım.
Yeter ki ben veya başka bir takım arkadaşım atsın ama takım hedefe ulaşsın.
A.Ç: Takımın hedefi ne peki? Şampiyonluk mu, play off mu?
M.C.B: Grupta ki takımlar seçildiğinde kağıt üstünde diğer gruplardan daha kolay olduğu konuşuluyordu. Kağıt üstünde bu doğru ama futbol saha içinde oynanıyor. Mesela geçen sene Pazarspor'un, Somaspor'un play off oynamasını kimse tahmin edemezdi. Ama oynadılar başarılı oldular. Bir de Nazilli Bld.spor geçen sene şampiyon olabilir gözüyle bakılıyordu ama play off'a kalamadılar.
Beni buraya çağırırlarken, transfer görüşmelerinde 'şampiyon olmak istiyoruz' diye görüştük hep. Bende zaten buna inandığım için buraya geldim. Hasan hoca nasıl büyük bir faktörse, takımın şampiyonluk hedefinin olması da buraya gelmemde o kadar etkili bir sebep olmuştur. Ama önce ayaklarımızın yere basması lazım.
A.Ç: Gelmeden önce Nazilli hakkında ne biliyordun? Nasıl buldun ?
M.C.B: Aydın ve Nazilli şehri hakkında hiçbir bilgi sahibi değildim. Sadece Nazillispor hakkında araştırma yaparak geldim. Tesislerin güzelliğini okumuştum. Geldim ve gördüm ki muazzam tesislere sahip. Futbol anlamında hiçbir sıkıntı yok. Ama dediğim gibi şehri henüz gezme fırsatım olmadı. Sabah akşam idman yapıyorum.

'ÜST LİGLERDE OYNAMAK İÇİN BİR EL KOL GEREKİYOR'

A.Ç: İleri ki yıllar için kendine bir hedef koyuyor musun?
M.C.B: Geçen sene de bu ligde gol kralı olduktan sonra üst ligler hedefim vardı. Ama Türkiye'de futbol farklı bir şey. İstediğiniz kadar başarılı olup hedef koysanız da, bazen kendinizi yukarı atamıyorsunuz. Bir el kol gerekiyor.
Ben o yüzden hedefimi bulunduğum takıma iz bırakmak olarak koyuyorum. Geçen sene de Muğla'da iz bıraktım. Burada da hedefim bu. Şehirde, takımda iz bırakmak istiyorum. Burada şampiyonluk yaşamak istiyorum. En büyük ve önemli şu an bu.
A.Ç: Nazilli taraftarına buradan ne mesaj vermek istersin?
M.C.B: Ben bunu basın toplantısında da söyledim. Önce yönetim bize inandıracaktı. Yönetimin de çabasını biz görüyoruz. Hoca ve ekibi inanıyor. Bu saatten sonra bizde futbolcu grubu olarak şehri ve taraftarı inandırmamız gerekiyor. Çünkü bütün liglerde şampiyonluklar bu şekilde geliyor. Şehrin, camianın kenetlenmesi gerekiyor. İnşallah alacağımız sonuçlarla taraftarı da inandıracağız. Belki pandemi dolasıyla belli bir süre onları tribünde göremeyeceğiz ama önemli değil, biz o havayı yakaladığımız zaman, sinerjiyi yakaladığımız zaman inşallah onları da mutlu edeceğiz.

Murat Can'la soru-cevap:

Gittiği şehirlerde en beğendiği stad: Vodafone Park
Futbol: Hayat
Gol: Mutluluk
Nazilli: Şampiyonluk
Olmazsa olmaz: Köpeğim Boby
Uğurlu rakam: Yok