Bu sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102. yıl dönümü, tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Aydın Ses Gazetesi olarak bu özel günde ilkokul öğrencileri ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için özel röportaj hazırladık. Minikler 23 Nisan için ne kadar heyecanlı olduklarını gazetemize anlattı. Şimdi söz minik ilkokul öğrencilerimizde.
Öğrencilerimize sorduk, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dendiğinde aklınıza ne geliyor?"
Ata Özbağcı, “9 yaşındayım. 23 Nisan dendiğinde aklıma çocuk bayramı ve ulu önderimiz Atatürk geliyor. Oyun ve eğlence geliyor. 23 Nisan’da bütün çocuklar daha bir neşe dolu oluyor. Sınıflar, okullar evlerimiz süslüyoruz. Halk oyunu için hazırlandık. Bayrama İlk kez katılıyorum ve heyecanlıyım. Bütün dünya çocuklarının bayramı kutlu olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.
Doğuş Özdoğru, “9 yaşındayım. Dünya üzerindeki tüm çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Ata’mız iyi ki bize bu bayramı armağan etmiş. Biz de bu en özel bayramı kutlayacağımız için çok heyecanlıyız” diye konuştu.
Ata Türkseven, “10 yaşındayım. 23 Nisan için heyecanlı ve mutlu hissediyorum. Dünya üzerinde kutlanan tek çocuk bayramını Ata'mız bize armağan olarak bırakmıştır, iyi ki bırakmış. Bugün TBMM'nin açılış günüdür vatanımız için değerli bir günü bize hediye eden Ulu Atatürk'e minnettarım. Bugün her çocuğun bayramı, gezip tozup eğleneceğim için çok mutluyum. Tüm çocuklar adına daha çok mutluyum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu ve mutlu olsun” şeklinde konuştu.
Deniz Gezgin, “9 yaşındayım. Canım Atatürk’üm bizlere böyle bir bayram verdiğin için çok teşekkür ederim. Bayramımız kutlu olsun çocuklar. Çok heyecanlı ve mutluyum. 23 Nisan dediğimizde ilk aklıma bayrak ve Atatürk geliyor” dedi.
Devrim Ata Çetinkaya, “7 yaşındayım. Ata’mız bize bu bayramı hediye ettiği için çok şanslıyız. Tüm Dünya çocuklarının bayramı kutlu olsun. 23 Nisan için çok heyecanlıyım. 23 Nisan dediğimizde aklıma ilk Atatürk ve bayrağımız geliyor. Bayramımız kutlu olsun” şeklinde konuştu.
Süleyman Konakçı, “9 yaşındayım. 23 Nisan için çok heyecanlı ve mutluyum. Okulda bayram gösterileri için hazırlandık. 23 Nisan deyince aklıma çocuk bayramı ve Atatürk geliyor. Atatürk’e bu bayramı bizlere armağan ettiği için teşekkür ediyorum. Tüm Dünya çocuklarının bayramını kutluyorum” dedi.
Asya Öztekin, “4 yaşındayım. 23 Nisan çocuk bayramı demek. 23 Nisan için mutluyum. Atatürk bayramı bize armağan etmiş. Teşekkürler. 23 Nisan’da abiler gösteri yapıyor onları izliyorum. Ben de büyünce gösterilere katılacağım” diye konuştu.
Berke Melik Başay, “10 yaşındayım. Atatürk’ ün bize verdiği bayram için çok mutlu oluyorum. 23 Nisan’da heyecanlı hissediyorum. Bayrama gösterilere hazırlandık ve çok eğlendik” dedi.
Ayşe Çetin, “10 yaşındayım 23 Nisan deyince aklıma ilk Atatürk, bayrak ve eğlence geliyor. Okula başlamadan önce bayramı televizyondan izliyordum. Herkesin elinde bayraklar oluyordu. 23 Nisan gösterilerine bakınca her yer bayraklarla süsleniyor. Bize böyle bir bayramı hediye ettiği için Atatürk’e çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Ayşegül Lokmacı, “10 yaşında 23 Nisan deyince aklıma bayrak, eğlence ve çocuklar geliyor. Bize bu bayramı hediye eden Atatürk geliyor. 23 Nisan farklı ülkelerden çocuklar geliyor ve gösteriler yapıyorlar. Atatürk’e teşekkür ediyorum. Dünyadaki tek çocuk bayramı bizim ülkemizde yapılıyor. Gösteri yapacağımız için çok heyecanlıyız. Ben halk oyunlarında oynayacağım” dedi.
Onur Yetkin, “8 yaşındayım. 23 Nisan’ı çok seviyorum. Mustafa Kemal Atatürk bize bu bayramı armağan etti. Yaşasın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” diye konuştu.
Yağmur Necla Ünal, “8 yaşındayım. 23 Nisan için çok heyecanlıyım. İçim içme sığmıyor. Mustafa Kemal Atatürk bize en güzel armağanı. Ata’mıza çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.