Nazilli’de 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bilgilendirme stantları kuruldu. Etkinliğe Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Kaymakam Huriye Küpeli Kan, Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Necati Akkaya, kurum amirleri ve sağlık personeli katıldı.

Sigara Bırakma Polikliniği tarafından açılan stantta gönüllü vatandaşlara Fagerström Nikotin Bağımlılık Testi ve karbonmonoksit ölçümleri yapıldı. Kaymakam Kan da ölçüme katılarak sigarasız yaşamın faydalarını deneyimledi.

Ankara’ya dilekçe gönderdiler: Nazilli’de Engelliler bakanlığa seslendi
Ankara’ya dilekçe gönderdiler: Nazilli’de Engelliler bakanlığa seslendi
İçeriği Görüntüle

“DUMANSIZ YAŞAM, KANSERLE MÜCADELE”

Etkinlikte konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, “Önceliğimiz sağlıklı hayat. Birinci basamak sağlık hizmetleriyle vatandaşların hastalanmadan sağlığını korumasını hedefliyoruz. Dumansız yaşam, kanserle mücadele ve sağlıklı yaşam için taramalarımız devam ediyor” dedi.

VATANDAŞLARI ÇALIŞMALARA DAVET ETTİ

Kaymakam Huriye Küpeli Kan ise, “Nazilli’nin en yoğun noktasında stantlarımızla vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Sağlıklı Hayat Merkezleri’miz, kanser ve sigara ile ilgili bilgilendirmelerimiz burada tanıtılıyor. Tüm hemşehrilerimizi bu çalışmalara davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Nazillide Halk Sagligi Haftasi Bilgilendirme Etkinligi 596757 Bbd1489302D238201721E65945E0D5Bd

Gün boyunca stantları ziyaret eden vatandaşlara kilo kontrolü, kanser taramaları, sigara bırakma yöntemleri ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları konusunda bilgi verildi. Çocuklar için hazırlanan stantta ise eğitici etkinliklerle farkındalık oluşturuldu.

Nazillide Halk Sagligi Haftasi Bilgilendirme Etkinligi 596757 9573D2882900B00Ea69De65987674575-1

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR