Merhaba çok sevgili SES Gazetesi takipçileri. Yepyeni bir günden hepinizi selamlıyorum. Bu hafta sizlere baş belamız olan Stres ile ilgili bazı konulardan bahsedeceğim. Strese iyi gelen hobiler nelermiş hep birlikte inceleyelim.
Stresin bir çok yönü vardır. Türü ve yoğunluğu küçük zorluklardan büyük krizlere kadar değişebilmesine rağmen, düzenli olarak stres yaşarız. Stres hayatımızda çok yoğun şekilde görülür. İstemediğimiz halde kronik ve yönetimsiz hale gelirse eğer bu durum sağlığımıza ve yaşantımıza zarar bile verebilir. Bu sebeple etkili stres gidericiler, iç huzuru ve fiziksel sağlığı geri kazanmada esastır. Bununla birlikte, her stresli halde olduğumuzda girdiğimiz stresi giderici yöntem bulmak zor olabilir.
Birazdan bahsedeceğim konular çok yönlü olup geliştirilen bu stres giderici yöntemlerde, bilimsel olarak etkili olmuştur. Çeşitli durumlarda isteyen kullanılabilir. Her strese girdiğimizde bunlardan en az bir tanesini deneyebilir ve en çok neyin iyi geldiğini görebilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz takdirde bir kaçını günlük hayatınızda rutin bir şekilde yapabilirsiniz.
Evet arkadaşlar işte strese iyi gelen hobiler;
Fotoğrafçılık, Yürüyüş yapmak, Yazmak, Meditasyon yapmak, Müzik dinlemek, Enstrüman çalmak, Toprakla uğraşmak, Resim yapmak, El işi yapmak, Yemek yapmak, Doğa yürüyüşü, Bisiklet Sürmek, solumum egzersizleri yapmak, konsol oyunu, kahkaha atın, temizlik yapmak, kısa bir tatile çıkın
Başka neler olabilir?
Kalın sağlıcakla…
Saygılarımla