Yaklaşık son 3 yıldan beri, 2023 hedefleri söylemi Cumhur ittifakı partilerinin ana icraatı oldu. 2023 yılı Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü olmasından dolayı bu söylem milletimizde belli bir oranda karşılık buldu. Dolayısıyla hükümetten kaynaklı hayat pahalılığı, dış politika hataları,yanlış eğitim politikaları …vb hatalar “2023 hedefleri” söylemi hatrına” sabredildi, sabrediliyor. Ama nereye kadar? Yani “2023 hedefleri” söyleminin raf ömrü ne kadar?
Hayat pahalılığı bu şekilde devam ederse, Cumhur ittifakı ögeleri seçimler öncesinde , seçim meydanlarında; gıda, gübre, ayçiçek yağı fiyatlarını konuşacak değildir. Peki neyi konuşacak?. Elbette Cumhur ittifakı ögelerinin seçim meydanlarındaki en büyük kozu “2023 hedefleri” söylemi olacaktır. Bu söylem de 01.01.2023 tarihinden itibaren geçerliliğini yitireceğine göre(bu söylemin raf ömrü biteceğinden dolayı), seçimler 01.01.2023 tarihinden önce olacak demektir. Peki ne kadar önce olur?
Burada Cumhur ittifakı ögelerinin dikkat edeceği husus, 01.01.2023’e en yakın ve 01.01.2023 öncesi son Pazar seçim yapmak büyük ihtimaldir. O da 25.12.2023 olarak görülmektedir.
Peki Millet ittifakının adayı kim olacak?
Çevremde siyasetle hiç ilgisi olmayan kişiler dahi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı başkan olarak görmek istediklerine göre, Mansur başkan , hem Cumhur ittifakının adayına göre hem de Millet ittifakının alternatif adaylarına göre seçimin galibi olacak gibi görünüyor.
AKP İl başkanı Ömer Özmen’e göre; “Başkan Çerçioğlu hizmet yapmıyor”
Sadece bildiğim somut bir durumdan bahsedeceğim. Yaklaşık 6-7 yıl önce Kemer Barajı yolu genişletme çalışmaları Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Diyeceksiniz ki ne var bunda. Birçok belediye bunu yapıyor. Evet birçok belediye yol çalışması yapıyor. Fakat bu yol genişletme çalışmalarında şöyle bir durum yaşandı. Çamlıdere-Sırma köyleri arasında bulunan Bulaylı yol ayrımındaki bir elektirk direği aylarca, genişletilmiş yolun ortasında kaldı. Sürücülerin belki birçoğu trafik kazası tehlikesi yaşadı. Yani yolun ortasında kalan elektirk direği, AKP’li siyasetçiler veya AKP tarafından yönetilen kurumlar tarafından kaldırılmadı. Sayın Özmen, konunun detayını araştırarak öğrenip, kamuoyuna aydınlatabilirsiniz.
Araştırıp öğrendikten sonra , Özlem Çerçioğlu’nun hizmet yapıp yapmadığına veya hizmet yaparken karşılaştığı engellere daha net anlamış olursunuz.
Yine yaklaşık 5-6 yıl önce evde bakım hizmeti Aydın Valiliği tarafından askıya alınmıştı…….vs.
Aile yapısı ve kadına şiddet
Son yıllarda kadına şiddet oldukça arttı. Aynı şekilde , maalesef toplumumuzun manevi yapısı,(örf –adet-gelenek-görenek-saygı-sevgi) oldukça bozuldu. Evet Aile ve sosyal politikalar bakanlığı var. Ama demek ki yeterli olmuyor. Yani yıllardan beri aile ile ilgili bakanlık olduğu halde, hem kadına şiddet artıyor hem de toplumun manevi yapısı bozuluyorsa bu durumu iyi düşünmek gerekir. Neden?
Bence hem kadına şiddetin önüne geçmek hem de ailelerin manevi yapılarının bozulmasının önüne geçmek için aile ve sosyal politikalar bakanlığının, fiili anlamda ,liderlik düzeyinde temsil edilmesi gerekir. Bunu da ancak bir kadın lider yapabilir. Görünen o da Meral Akşener.