Herkese selam. Çok değerli SES Gazetesi takipçileri bu hafta sizlere günümüzde kendini geliştirememiş insanlar için kullanması gereken ve topluma kesinlikle kazandırılması şart olan bazı ifadelerden bahsedeceğim.
Sevgili arkadaşlar, toplumda nasıl davranılması gerektiğini hemen hemen hepimiz biliyoruz. Zamanında Cem Yılmaz bir reklam filminde bir söz söylemişti. O söz ‘Eğitim Şart’ idi. Kesinlikle eğitim şart. Günümüzde öyle bir insanlar var ki ağzım açık onları izliyorum. Artık kimsenin kimseye saygısı kalmamış. Bir insan bulunduğu ortam da kesinlikle haddini bilmeli. Konuşarak da bir şeyler çözülebilir. Ne yazık ki bu ihtimal günlük yaşantımızda imkansız hale gelmiştir. Birazdan bahsedeceğim ifadelerin benzerlerini özellikle trafik de kullanılırsa daha etkili olur. Arkadaş burası Avrupa mı, bu ifadeleri kullanan insanlar hangi coğrafya da yaşıyor diyebilirsiniz. Gayet de haklısınız. Bu ifadeleri kullanarak sizi ezik sanabilirler, bırakın sansınlar karşınızdakinin cahilliğini düşünmek daha yorucudur.
Az önce dediğim gibi insanlar birbirlerini sevmeyi unutmuş, hep bir eksik görme çabası içindeler. Umutsuzluk, mutsuzluk da ilave edilebilir. Mesela bugün çok iyi görünüyorsun ya da çok başarılısın gibi şeyler de toplumca unutulmuş şeyler.
Gelelim topluma yeniden kazandırılması gereken ifadelere;
- Lütfen.
- Bilmiyorum.
- Özür dilerim.
- Anlamıyorum.
- Düşünmeliyim.
- Uzman değilim.
- İstifa ediyorum.
- Haddimi aşamam.
- Buna layık değilim.
- Ben zarar veremem.
- Kendimi geliştirmeliyim.
- Başkalarını umursuyorum.
Kalın sağlıcakla
Saygılılarımla…