Hepinize selam arkadaşlar. Çok sevgili SES Gazetesi okuyucular hepinizi selamlıyorum. Yeni bir konuyla karşınızdayım. Bu hafta sizlere başlıkta da okuduğunuz gibi kariyerinizi öldürecek davranışlardan bahsedeceğim.
İş hayatınızdaki profesyonel kariyeriniz, bilmeden yapılan küçük hatalardan etkilenebilir. Dışardan bir gözle bu çok fark edilebilir. Bir kaçımız da bu duruma tanık oluyoruz ve kolayca tespit edebiliriz. Fakat konu kendimize gelince o kadar basit değil. Hata yapma korkusuyla yaşarsak bu kariyerimizi son derece de etkiler. Küçük bir hata hedeflerimize ulaşmak için yaptığımız fedakarlıkla yürünen o yoldan uzaklaştırabilir. İş hayatında gösterilen tepki, sunulan bir davranış iyi bir kariyerin sonunu getirebilir. Gözden kaçırdığımız durumlar olabilir nedeni ise her zaman yapılan bir şeydir. Kimse bir şey söylemez modun da olunursa kötü olur. Sosyal bir hayatta bu durum komik görünebilir, iş yerinde tam tersi olabilir. Yani arkadaşlar özellikle özel sektör de çalışanlar için kimse güvende olmadığını söyleyebilirim. Evet arkadaşlar konumuza gelecek olursak;
İşyerinde, aşırı vaat ve yetersiz hizmet sunumu, kayıtsızlık, değişim korkusu, ego, büyük resmi göremezseniz, negatif tutum sergilenirse, düşük duygusal zeka, yağcılık ve yalakalık, özeleştiriden kaçınmak ve hatada ısrar etmek ve özellikle plansız hareket edersek kariyerimizi öldürmüş oluruz.
Kalın sağlıcakla
Saygılarımla…