Merhaba SES Gazetesi takipçileri. Yepyeni bir konu ile karşınızdayım. Bu hafta sizlere ülkemizde değeri bilinmeyen insanların özelliklerinden bahsedeceğim. Birazdan bahsedeceğim özellikleri taşıyan insanlara basit ve kolay insan olarak bakabilirsiniz. Kiminiz de ‘beni tarif etmişsin’ diyebilirsiniz.
Etrafınızda çok İNSAN olmasın, etrafınızdakiler İNSAN olsun yeter!
İlk önce sizlere ‘Benlik’ kavramından bahsetmek istiyorum. Yaptığım araştırmalara göre benlik kavramı, kişinin ihtiyaçlarını, değer yargılarını, yetenek psikolojik özelliklerini uyumlu bir şekilde birleştiren ve kişi için belli bir anlam ifade eden bir bütün’ olarak tanımlanabilirmiş. Bence bir insan hep ben hep ben olmamalıdır. Bu durum kendisini itici kılabilir. Ekip işi yapıyorsan hiçbir zaman arkadaşının emeğini boş saymamalısın. İşi o getiriyor olabilir, pazarlayan da sensin. O yapılan işte onun kadar senin de bir emeğin var unutma! Bu durumu yok saymaya çalışanlarla mücadele etmeyi hiçbir zaman bırakma. Kişinin benliği o kadar önemlidir ki kişi bunu yönetim labirenti içinde iyi uyarlaması gerekir. Bunların yanında kişinin inanç ve yargıları da önemlidir. Kişi benliğine göre nelerin doğru ve yanlış olduğuna karar verir.
Evet arkadaşlar ülkemizde maalesef ki; Okuyan, araştıran ve sorgulayan, herkese saygı gösteren, toplumu aydınlatan, ileri görüşlü olan, önyargısız yaklaşan, herkesi dinleyen, çıkarcı olmayan, kutuplaşmayan, kendinden güçsüzü ezmeyen, başkalarının adına utanan v.b. gibi insanların değer bilinmiyor.
Bu özellikleri taşıyan insanların yalnızlaşmaması dileğiyle… Kalın sağlıcakla
Saygılarımla…