TFF 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Nazilli Belediyespor, ligin 19. hafta karşılaşmasında sahasında Şanlıurfaspor’u konuk etti. Play-Off adına adeta kader maçı oynadık. Zemini iyi olan ve güzel bir havada oynanan karşılaşmanın ilk yarısında bir gol ve pozisyonu bol bir karşılaşma izledik.
Rakip inatçı ve sertti. Her iki takımda oyun ve taktik disiplinlerini aşmadan, birçok gol olabilecek atak varyasyonları denedi. Bu oyun tarzı gözümüze de hoş gelmedi hani. Zaman zaman eleştirdiğimiz Teknik Direktör Kadir Kar, ilk on birde bu kez mücadele ve çabuk oynayacağını umut ettiği oyuncularına görev vermişti.
Ev sahibi ekipte, Ebu, Aytaç, Hasan Demir ve Mert Çapar, Muhammet Ali'nin arkasında ve yakının da çok pozisyon kovaladılar. Ancak Hasan’ın dikkatsizliği ve savrukluğu oyundan çıkıncaya kadar, ofsayt pozisyonunda kalmasına neden oldu.
Ve ilk yarıda 6. dakikada, daha çok savunma ağırlıklı oynayan defansımızın en başarılı ismi Koray’ın kendi çabasıyla isyan edercesine, kaleci Murat ile girdiği mücadele de boşta kalan topu önünde bulan Muhammet Ali’nin, boş kaleye attığı gol ile siyah beyazlılar öne geçti. Bu gol ile Play Off adına umudumuz arttı.
Bu zor karşılaşmaydı. Özellikle ilk yarıda yapı olarak bu tür gerginliğe karşı etkili olan, güzel ve mücadeleci bir oyun zevki vardı sahada. Az da olsa rakibimizin duran top şansı dikkat çekiciydi.
Şanlıurfaspor’da Kaleci Murat, Kadir, Behlül ve Muhammet Enes gibi futbolcuların öne çıktığı, inatçı bir futbol ile yenilmemek için çok çırpındı, ancak olmadı. Kaliteli kadroları var, ne hikmetse puan tablosundaki yerleri oynadıkları oyunun karşılığı olan yer değil.
Kazanmak güzel. Kadir Kar hocayı ve futbolcularını son iki haftayı kayıpsız geçtikleri için kutluyorum.