Cuma günü duaların kabul olduğu ve mü’minlerin bayramı olan mübarek bir gündür. Bize yeni bir güne başlama fırsatı ve imkanı veren Rabbimize hamdolsun. Etrafımızdan, sosyal ve fiziki çevremizden yayılan tüm olumsuzluklara, günahlara ve moral bozucu işlere rağmen güneş yine doğdu. Sana hamdolsun. Sana şükrolsun. Bizi bu ve benzeri nimetlerden mahrum etme Allahım! Hayatın kötü gidişatından, hatalı işlerden bizleri muhafaza eyle. Yaşadığımız ve yaşayabileceğimiz hata, kusur, maddi ve manevi zorluklara karşı direnme gücü ver. Moralimizi bozma. Bizi dirençli kıl. Güvenli alanlarda, güvenli insanlarla, güvenilir biri olarak yaşamayı nasip eyle. Ey Allahım!
Arkadaşlarına, ailesine, çevresine hep müspet yaklaşan, sıkıntıları gidermek için destek olan, zorluk görünce teslim olmayan, hayata küsmeyen, insanlara kızmayan, alıngan olmayan, bela okumayan, olayların iyi yönlerini de iyi örneklerini de gören, lüzumlu tedbirleri alıp Allaha tevekkül eden kullarından eyle. Ey Rabbim!
İnsanların yaptığı işleri küçük görmemeyi, kusurlarını büyütmemeyi, morallerini bozmamayı nasip eyle.
Ayaklarımızı sabit kıl. İnsanlara maddi ve manevi destek olmada bizlere yardımını esirgeme.
Bize güç ve kuvvet ver. Allah'ım!
Sana en faziletli, en yüce Hamd ü Senâlar olsun,
Habibine ve bütün sevdiklerine sonsuz kere Salât ve Selâm olsun.
Allahım!... İhya ve ibadet günü olan Cuma günümüzü mubarek eyle! Ruhların cesetlere intikal ettiği bu günde, başta ana-babalarımıza, Şehitlerimize ve cümle ölmüşlerimize rahmet eyle! Bu Cuma gününde kıyam ve kıratta olanların, seccadelerini gözyaşıyla ıslatanların ibadetlerinden bizleri hissedar eyle! Güneşin üzerine doğup battığı günlerin en hayırlısı olan Cuma günümüzü Ümmete, Millete ve bizlere hayırlara vesile eyle! Allah'ım! İşlerimizi kolay, sıkıntılarımızı bertaraf, rızkımızı bol, huzurumuzu daim, evlatlarımızı salih, Amellerimizi makbul eyle!
Bizleri zorgün dostu, ahde vefalı, sadakat ehli eyle!
Zulmedip zulme uğramaktan, kötü zan ve iftiradan muhafaza eyle! Uğruna canlar feda ettiğimiz memleketimizi ve Alemi İslamı iç-dış düşmanların şerrinden muhafaza eyle ve planlarını ma’kûs eyle!
Bizleri birbirimize duacı eyle! Gönlümüzden geçenleri bizlere İhsan ve ikram eyle.
Onları rızana mutabık eyle.
Bizlere, yakınlarımıza, topyekün ülkemize, İslam alemine, insanlığa sağlık-sıhhat ve âfiyetler ver Allahım. Ordumuzu, yurdumuzu, emniyet kuvvetlerimiz koru ve Muzaffer eyle Yarabbi... Dualarımızı ve rızana mutabık olan gönlümüzden geçenleri, icâbet saatlerinde kabul olan dualar sınıfına ilhak eyle Yârabbi... Bu duayı okuyan ve amin diyenlerden Allah razı olsun.
Rabbim cümlemizi korusun.
Şefkati ve Merhameti ile yoğursun ve sevgisi ile doyursun.
Dualarımız makbul olsun.
Allah’a emanet olasınız. Cumamız mübârek olsun.