Merhaba sevgili SES Gazetesi takipçileri. Yepyeni haftadan hepinizi selamlıyorum. Bu hafta sizlere zorunda olmadığımız birkaç bilgiden bahsedeceğim. Genellikle birisinden bir şey isteyeceği zaman ‘böyle yapmanı istemiyorum’ diyemeyenler için yazıyorum bu yazıyı.
‘Başlamak için mükemmel olmak zorunda değilsin; fakat mükemmel olmak için başlamak zorundasın’ – Zig Ziglar
Psikolojik sorunları olan insanlar kendilerini ifade etmeleri gerekir. Doğruyu düşünmeleri ve ellerinden birilerinin tutması gerekir. Arkadaş, güçlü olmak zorunda değilsin. Sen kendini olduğu gibi kabul et ki; başkası da seni kabul etsin. Seni olduğun gibi kabul etmeyen insandan uzak dur zaten.
Bahane üretmeyi bırakıp hayata devam etmeliyiz. Eğer sağlıksın ve kötü hissediyorsanız bunun tek suçlusu kendinizdir. Yeteri kadar iyi olmak için kimsenin sevgisine ihtiyacımız yok. Değerin başkalarının seni kabul etmesine bağlı değil, kendi özünde varsın ve bu yüzden önemlisin.
‘Ey sen! İşin zor yanı şu ki, ben senim, sevmediğin sen, sevdiğim sen, bu veya öteki hasta toplum sen, yaşamdaki tüm haksızlığın merkezi olan kadınlık veya erkeklik sen. İyi ki bunu bilmek ve illa herkesle özdeş olduğunu hissetmek zorunda değilsin.
Ve son olarak sen;
Herkesi memnun etmek, sürekli birilerine açıklama yapmak ve kendini ifade etmek, kararların için kötü hissetmek, baskılara boyun eğmek, inancını ve özel hayatını açıklamak için ZORUNDA DEĞİLSİN!
Kalın sağlıcakla
Saygılarımla…