Merhaba çok değerli SES Gazetesi takipçileri. Bu hafta sizlere çok güzel bir konudan bahsedeceğim. Yapacağımız aktivitelere göre stresimizi nasıl azaltabiliriz, sizler için ufak bir araştırma yaptım. Stres hayatımızda hemen hemen her şey de yer alır. Çalışırken, yoğunluktan stres olabiliriz. Şehrin stresini de yaşayabiliriz v.b. Maalesef ki stressiz bir yaşam pek mümkün değil.
Yaşadığımız hayat ne kadar stresli? Kaç zamandır bu stresin altındayız? Gün içinde kendinizi yorgun mu hissediyorsunuz? Belirlediğiniz hedeflere ulaşmakta zorluk mu çekiyorsunuz? Eğer stresin etkilerini sık sık hissediyorsanız birazdan bahsedeceğim aktivitelerden en az iki tanesini uygulamanızı tavsiye ederim.
Tansiyonunuz yükselmeye başladığında, nabzınız hızlandığında, gergin olduğunuzda, terlemeye başladığınızda, geçmiş olsun ufak çaplı stres içindesinizdir. Strese karşı gösterilen bu fiziksel tepkiler o anda gerçekleşen bir olaydan veya gelecekte yaşanacak bir olayı beklemekten kaynaklanabilir. Yaşadığımız stresi belli bir kısmını tanımlamak kolay iştir. Stresi az önce olan veya olmuş bir şey veya gelecekte olacak bir şeye bağlayabilirsiniz. Yapılan tanımlama ne kadar doğru? Yaşadığımız stresin nedeni bu durum mu? Yüksek endişe içindeyseniz ve stresin tekrarlaması kronik depresyon işareti olabilir. Eğer bu tür belirtiler yaşıyorsanız kısa sürede bir uzmana danışmalısınız.
Sevgili arkadaşlar, ufak bir stres bilgisinden sonra sizlere bu stresleri nasıl azaltabiliriz onlardan bahsedeyim.
Yapılan araştırmalara göre, yürüyüş yaparak %42, kahve içerek %52, müzik dinleyerek %62, kitap okuyarak %68 oranında stresimizi azaltabiliriz. Başkalarına göre bu oranlar değişebilir. Bir sonraki hafta görüşmek üzere
Kalın Sağlıcakla
Saygılarımla…