Karacasu Belediye Başkanı Mehmet Erikmen’in Zeki İnal’ın istifası sonrası meclis üyeleri arasında yapılan seçimle göreve gelmesinin ardından 4 ayı aşkın bir süre geçti. Zeki İnal’ın istifasıyla ilgili çok şey konuşuldu. Zeki İnal, önce muhalefeti ve isim vermeden AK Partilileri suçladı, kendisini mecliste çalıştırmadıklarını, stres sebebiyle hastalandığını söyledi. Sonra bunları söyleyen kendisi değilmiş gibi “Beni büyüklerim görevden aldı” dedi. Açık açık haksız yere alakasız kişileri suçladığını, halkı göz göre göre kandırdığını itiraf etmiş olmadı mı? Şu an yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla da yeni yönetime gelen Erikmen’den rol çalarak eski yol arkadaşlarına haksızlık etmiyor mu? Yoksa istifasından önce fikir ayrılığına düştüğü için istifasında Erikmen’in de payı olduğunu düşünerek kasıtlı olarak mı bunları yapıyor?
İKTİDARDAN ÖNCE İKTİDARDAN SONRA
Zeki İnal’ın kabul edilemez hareketleri karşısında partisinin sessiz kalması düşündürücü. MHP İlçe Başkanlığı ile ilgili şunu da hatırlatmak istiyorum. 2019 yerel seçimlerinden çok önce daha Devlet Bahçeli, AK Parti’yle ittifak kurmadan önce, ilçede belediye başkanlığının hayali bile kurulmadan önce MHP, Karacasu’da en aktif partilerden biriydi. Sık sık sosyal etkinlikler yapılır, parti binası sürekli açık olur, ilçe gündemini belirleyen işler yapılırdı. Bugün ise kötü haldeki parti tabelası yenilenmek için olsa gerek sökülmüş haftalardır yenisi asılamamış bir teşkilat söz konusu. AK Parti teşkilatları için zaman zaman mental yorgunluğundan bahsediliyor, 20 yıllık iktidar normaldir. Ama MHP Karacasu İlçe Teşkilatı 2 yılda küçücük bir ilçede neyin mental yorgunluğuna düştü.
SORUMLULUK
Karacasu Belediyesinin yeni yönetiminden birkaç söz edecek olursak… Zeki İnal’ın görev yaptığı dönemde Mehmet Erikmen’in Başkan Yardımcısı ve birinci sıra meclis üyesi olmasından dolayı yapılan doğrularda da yanlışlarda da sorumluluğunun bulunduğunu, beğenmediği konularda yanlışları görürken frenlemesi gerekirken (bunu yapmadıysa) bunun kendisine de eksi yazdığını düşünüyorum. Zeki İnal döneminde personelinin kurumsal işleyişe uymayan konularda kendisi de yönetimde yer aldığı için en az Zeki İnal kadar sorumludur.
HENÜZ SAHAYA ÇIKILMADI
Belediyedeki Temmuz ayındaki seçimlerden sonra bazı dost sohbetlerindeki değerlendirmelerimde bazı meclis üyelerinin midelerine dokunduğundan yakınıp durdukları yemeği bile bile ikinci kez yediklerini söylemiştim. Aradan 4 ay geçti. Zaman zaman Erikmen yönetimini nasıl bulduğumu soruyorlar. Az önceki geniş perspektiften dar perspektife geçersek. 2019’dan 2021 Temmuz ayına kadarki süreci yok sayıp sadece şu 4 ay için bu yönetimi değerlendirdiğimde de “Henüz sahaya çıkmadılar” diyorum. Yani bir futbol takımı sezon başı hazırlık kampı yapar, antrenman yapar ama hazırlık da olsa sahaya çıkıp maç yapmadıysa takımın durumu hakkında nasıl yorum yapılamazsa Erikmen de şu an için öyle. Zeki İnal’dan ayrılan yönü istişareye önem vermesi, fevri hareket etmemesi, muhalefeti ve kendisi gibi düşünmeyenleri ötekileştirmemesi, uzman bilgisi ve görüşüne önem vermesi, farklı kesimlere zeytin dalı uzatması, harcamalarda temkinli ve tutumlu davranması artı özellikleri sayılabilir. Mensup olduğu partinin yöneticileriyle ilgili karşı karşıya geldiği bir iki konuda siyaset gözetmeden karar vermesi de artı özellik sayılabilir.
ÜCRETSİZ İZİN MESELESİ
Geçen gün yeni yönetim üzerinde konuşurken, bir vatandaş “Daha oturaklı” dedi. Onlarca kelimeyle anlatılabilecek olanı bu vatandaş özetledi aslında. Tabi “Zeki İnal’ın ilk göreve geldiğinde kent konseyini kuracağım” vaadini koltuğa oturduktan sonra unutması gibi Erikmen’in de seçilmişler arasından başkan yardımcısı atamamış olması durumu var ama o boşluğu da GÖLGE isimlerle dolduruyorlar. Kapatılmak zorunda kalınan Karbel’in müdürü olması da Erikmen’in ofsayta düşürebilecek konulardan. Karbel’de işten çıkarılan isimlerin gerek belediyede gerek dışarıda Erikmen’e sert tepkileri olduğunu duyuyorum. Umarım bunları göğüsleyebilir ve en az zararla üstesinden gelebilirler. Zeki İnal döneminde getirilen eleştirilerden biri de gerek Zeki İnal’ın gerek de Mehmet Erikmen’in ilçe merkezinde çok fazla görülmemesi eleştiri konusuydu. Halkın nabzını daha iyi tutabilmek için kendileri yapamasa bile ekip arkadaşlarının kahve oturmalarını arttırmalarında fayda var diye düşünüyorum.
İKİ İHTİYAR
Yazıyı geçen bir fıkrayla bitirmek istiyorum. "İki emekli parkta güvercinlere yem atıyorlardı. İhtiyarlardan biri 'Ne zaman yem atsam bazı siyasetçileri hatırlıyorum' dedi. Diğer ihtiyar, 'Neden' diye sorunca ihtiyar yanıt verdi: "Yerde dolaşırken elimizden yiyorlar, havalanınca kafamıza s.çıyorlar"