Merhaba SES Gazetesi takipçileri. Yeni bir haftadan hepinize selamlar. Bu hafta ki kilit kelimemiz ‘sessiz kalmak’. Bence anlamlı bir sessizlik, anlamsız bir kelimeden daha iyidir. Sessiz kalmak gerçekten sabır işidir. Ne gibi durumlarda sessiz kalmalıyız, sizlere aktaracağım.
‘Konuşarak anlatılmaz her şey bazen susmak yeter aslında. Unutma; konuşmak bir ihtiyaç olabilir, ama susmak cevaptır anlayana.’ Dostoyevski
Bence bir ortam da bir şey konuşurken o ortam da o sözleri yanlış anlayacak biri var mı düşünülmeli. Çünkü özellikle Başak burçları o lafı alır beynine kazar ve kafasının içinde savaşır durur, bunu hiçbir şekilde dışarıya yansıtmaz. Herkese boş gelen bir laf Başak burçlu bir insana ters gelebilir.
Ters düşünce de olanlar olabilir. Kimseye sessiz kalmayın. Ne gerekiyorsa hangi sözü hakkediyorsa söyleyin olacak olan olur içinizde tutmayın hiçbir şeyi diyen de olabilir. Gayet katılıyorum. Ama unutmayın bazen sessiz kalmak da en iyi cevaptır. Çünkü susmak, sessiz kalmak erdemliktir.
‘Dinleyeni olmadığından değil… Anlayanı olmadığından sessizleşir insan…’ Osho
Sevgili arkadaşlar,
Sinirlendiğinde sessiz kal.
Sözlerin birini inciltecekse sesiz kal.
Bağırmadan konuşamıyorsan sessiz kal.
Doğruyu bilmiyorsan sessiz kal.
Sözlerin yanlış anlaşılacaksa sessiz kal.
Kalın Sağlıcakla
Saygılarımla…