Her kültürde hediye vermek sevgi dolu evliliğin bir parçasıdır. Hediye elinizde tuttuğunuz da bak beni düşünmüş diyebileceğiniz bir şeydir. Hediyenin kendisi hediyeyi verdiğiniz kişiye düşündüğünüzü gösterir. Para karşılığında alınıp alınmamasının bir önemi yoktur. Önemli olan eşinizi düşünmüş olmanızdır.
Çocuklar yaşamlarının ilk yıllarından itibaren ebeveynlerine hediye verme eğilimi taşırlar. Buda hediye vermenin sevgiye dayandığını gösteren başka bir işarettir. Hediyeler sevginin görsel sembolleridir çoğu kültürde evlilik törenleri de yüzük alışverişi vardır. Bu yüzükler iki yüreği sevgi ile sonsuza dek birleştiren ruhsal bağın gözle görülür kanıtlarıdır.
“BEDELİ ÇOK AĞIR OLABİLİR”
Eşiniz, daha önce verdiğiniz hediyeleri sevmediyse veya eleştirdiyse hediye almanın kesinlikle baskın sevgi dili olmadığını anlayabilirsiniz. Kendinizi hediye etmek eşinizin size ihtiyacı olduğunda yanında olmak baskın sevgi dili hediye almak olan biri için çok anlamlıdır. Yani ona verebileceğiniz en güzel hediyelerden biri kriz anlarında onun yanında olmaktır.
Eşinizin fiziksel varlığı sizin için önemliyse bunu eşinize sözel olarak ifade etmeniz gerekir. Kimse bir başkasının zihninden geçenleri okuyamaz. Eşiniz size bugün öğleden sonra yanımda olmanı istiyorum derse, bunu ciddiye alın. Kendi bakış açınızdan bir önemi olmayabilir ama bu ricayı yerine getirmezseniz farkında olmadan başka türlü bir mesaj iletirsiniz ve daha sonra bedeli çok ağır olabilir.
“HEDİYELERİN DEĞERİNİ KEŞFEDİN”
Eşinizin baskın sevgi dili hediye almaksa hediye verme becerinizi geliştirebilirsiniz. Doğa yürüyüşüne çıktığınızda eşinize verebileceğiniz bir hediye arayın. Bir taş, bir dal parçası bir çiçek olabilir. El yapımı hediyelerin değerini keşfedin. El yapımı bir hediye genellikle bir aile yadigârı haline gelebilir. Hediye almak için özel günleri beklemeyin. Hediye fikirleri defteri tutabilirsiniz eşinizin gerçekten istiyorum dediklerini dikkatle dinleyip not alın.
Eşinizin istediği bir kitap hediye edin. Kitabı sizde okuyun sonra her hafta bir bölümü birlikte tartışmayı önerin. Bir kutu şeker alabilirsiniz. Yardım kuruluşlarına bağışta bulunabilirsiniz. Canlı bir hediye verebilirsiniz eşinizin adına bir ağaç dikebilirsiniz. Varlığınız ve verdiğiniz hediyeler eşiniz için sonsuz bir değere sahip olacaktır.