Onların doları varsa bizim Allah’ımız var. O yüzden dolar 10 lira oldu diye dertlenmeyin. Elhamdülillah maaşımızı da dolarla almadığımız için bizim için doların kaç lira olduğu hiç önemli değil. Neymiş efendim dolar kuru ile birlikte akaryakıta çok zam geliyormuş. Bana ne efendim ben hep 50 liralık akaryakıt alıyorum. Bu sebeple beni hiç etkilemiyor akaryakıt zamları. Eğer siz her seferinde depoyu doldurmaya kalkıyorsanız elbette çok para ödersiniz. Benim taktiğimi yaparsanız aslında akaryakıtın hiç zamlanmadığını fark edersiniz. Yoksa şikayet etmeye hiç hakkınız yok. Gerçi son zamanlarda akaryakıt alma sıklığımda bir artış gözlemliyorum. Bununda sebebi aracımdaki bir arıza olsa gerek. En kısa zamanda bu sorunun çaresine baktıracağım. Kışın ısıtma maliyetleri ile ilgili izlenecek yoluda Sayın ve Sevgili Enerji’ye Bakanımız geçen hafta anlatmış bizde burada bunu dile getirmiştik. Isıtma maliyetleri için hala daha dert edinenler varsa bu kaynaktan faydalanabilirler. Efendim gelelim mutfak sepetine yansıyan gıda kuruna. Burada da tıpkı ısınma giderlerlerindeki yolu izliyoruz ve sepetimizi bir boy küçüğü ile değiştiriyoruz. Bu yöntemle zamlardan hiç etkilenmediğinizi hemen fark edeceksiniz. Zaten çok yemenin sağlığa ne kadar zararlı olduğunu bilim adamları sıklıkla dile getiriyorlar. Bu sayede hem gıda zamlarından etkilenmeyecek, hem de sağlığınızı koruyarak sağlık giderlerinin de önüne geçecek, en azından azaltmış olacaksınız.
Bu tip basit uygulamalar ve tedbirlerle nasıl kesin sonuçlar alınabildiğine inanın siz bile hayret edecek, bugüne kadar doların artışıyla girdiğiniz strese gülüp geçeceksiniz. İşte bu bilinç sayesinde dıj güjlerin ülkemiz ve hükümetimizi yıpratmak adına yaptıkları dolar algısının ne kadar saçma olduğuna ikna olacaksınız. Muhalefetin önderliğinde oluşan vay efendim dolar şu kadar oldu, yok efendim dolar şuraya gidiyor gibi aslında gerçeklerden uzak algıların bizim hayatımızda yeri olmadığını anlayacaksınız. Bu sayede sizde ülkemizde başta muhalefet olmak üzere dolar üzerinden hükümetimizi vurmaya çalışan algıcıların oyunlarını boşa çıkaracaksınız. Ayrıca hayatınızda yaptığınız her tasarruf, hükümetimizin “İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ” şiarına katkıda bulunacak. Bizler mum ışığında kalmalıyız ki onların ampülleri hiç sönmesin. Böylelikle DIJ GÜJLERE karşı itibarımızı sonuna kadar koruyup, ihtişamımızı gösterelim ki, donumuzdaki deliği fark etmesinler. Allah muhafaza bu DIJ GÜJLER bu deliği görürlerse hemen orayı doldurmaya kalkarlar ki, buda itibarımıza gölge düşürür.
Bu minvalde dostlar, bırakın doların kaç lira olduğunu, sizinki nasıl dolar ona bakın. Deliğin üzerini de örtün, yoksa her an kapatmaya gelebilirler.