Merhaba sevgili SES Gazetesi takipçileri. Ufak bir tatil dönüşü hepinizi selamlıyorum. Arkadaşlar motivasyonunuzu yüksek tutmak için iç huzura ihtiyaç vardır. 3 günlük Muğla/Akyaka tatilinden sonra tüm kafamı boşaltmış, iç huzuruma kavuşmuş, motivasyonum yüksek bir şekilde iş başı yaptım. Size tek tavsiyem Akyaka taraflara gidecekseniz eğer kesinlikle bu aylar da gitmenizi öneririm. Sıfır insan kalabalığı, sessiz sakin, havanın güzelliği yaşandıkça anlaşılır.
Gelelim konumuza, arkadaşlar bu hafta ki kilit kelimemiz ‘Gülmek’. Araştırmalara göre, bir dakikalık gülme, 12 dakikalık koşuya eşdeğerdir. Gülmenin ağrı kesici etkisi de olduğu söyleniyor. Bu etki gülme esnasında ciğerlerden dışarıya verilen hava nedeniyle oluşuyor. Gülerken kaslarımız kasılır ve daha sonra gevşer. Günde 10 dakika kadar gülersek, 30 kalori yaktığımız söyleniyor.
Gülmek dendiğinde samimiyet, sıcaklık gibi hisler harekete geçer. Kafamızdaki güvensizlik duygusu azalır ve benlik saygısı yükselmeye başlar. Tabi bu karşınızdaki kişinin ne kadar içten güldüğüne bağlı. Arkadaş grubunda iken gülmek ekip ruhunu canlandırır. Gülmek eğlenmek bastırılmış duygularımızı dışavurumunu ve kişinin deşarj olmasını sağlar. Yine bir bilgi daha, gülmenin yüksek tansiyonu düşürdüğü de söyleniyor. Güzellik uzmanların açıklamalarına göre, gülmenin ve bol kahkaha atmanın yaşlanma sürecini yavaşlattığını savunuyor. Gülen kişilerin acı eşiğinin yüzde 10 arttığı görüldü. Yani gülerken daha az acı hissediyoruz.
Gülün arkadaşlar, hayat çok güzel.
Kalın sağlıcakla
Saygılarımla…