Her futbol takımı kendi maçlarını kendi dinamikleri açısından analiz eder. Bizlerde sahada ki mücadeleyi Basın tribününden dikkatli gözlerle, geniş açıdan izler ve sahadakilerin neleri yapıp neleri yapmadıklarını analiz ederiz.
Pazar günü oynanan karşılaşma için Nazilli Belediyespor ve Anagold 24 Erzincanspor’un maç hikayesini, tamamen ev sahibi takımın üzerinden değerlendirmek istedim.,
Daha karşılaşmanın ilk yarısında Kadir hocanın takımını sahada acemice hareketleri nedeniyle aldığı kırmızı kartla birlikte, yalnız bırakıp gitmesi sorgulanmalı.
İlyas’ın kaleden bu kadar uzakta oynamasını ve Bünyamin’in görevini anlamak çok zordu. Nazilli Belediyespor adına tek fark, Koray’ın sezon başından itibaren sürdürdüğü yükselen formuydu.
Evet İlyas formsuz ve sahada yine tanınmaz halde idi. Bunun bir çok sebebi olabilir. Ancak ilk onbirde kendinize yer buluyorsanız bununda hakkını vermek zorundasınız.
Geçen sezonda forvette büyük işler başaran, geçen haftanın kahramanı Muhammet Ali veya kadroda görünmeyen Ahmet ile başlamayan ev sahibi ekip, bence kendi göbek bağını kendisi kesti. İlyas’ın yerinde Muhammet Ali varlığı dert yokluğu da ayrı türden bir dert oyuncu. Ahmet olsaydı, ilk 15 dakikada rakibi galiba daha iyi çözerdi diye düşünüyorum. Bu benim kanaatım. Kendi sahanda oynadığın böyle maçlarda üçüncü bölgede ceza sahasına yeterli adamını sokamıyorsan söylenecek fazla da bir söz yok. Son vuruşlar çok eksik takımda. Mert Çapar ve Aytaç sahada, ha var ha yok. Sahadaki garip hareketleri de, bunu gösteriyordu zaten.
Kullanılan korner atışlarını, rakip takım defansı armut toplar gibi topladı. Korner atışları tam bir fiyasko. Bu takımın acilen korner atışı, hücüm bölgesinde yer alma çalışması ve son vuruş çalışmalarını daha konsantre çalışması gerekiyor.
Karşılaşmayı berabere bitirmek Nazilli Belediyespor adına bir şanstı. Görevini yapan oyuncularda vardı sahada, yapmayanlar da. Son olarak Sefa’nın 90. dakikada kurtarıcı diye oyuna girmesi ise taktiksel tuhaflıkların zirvesi oldu. Bu maç için konuşursak Kadir hoca aldığı kırmızı kartıyla, ekibi ise hamleleriyle sınıfta kaldı.
Kazanılan 1 puan, Anagold 24 Erzincanspor için altın değerinde olabilir belki ama, kaybedilen 2 puan Nazilli Belediyespor için çok şey ifade edebilir. İnşallah sonraki haftalarda bu puanları aramayız.
Sonuç: Takımda iyi bir golcü ve iyi bir 10 numaraya acil ihtiyaç var.
Günün Olayı: Anagold 24 Erzincanspor’lu Uğurcan’ın açık tribün önünde seyircilere yaptığı sinkaflı küfür ve edep yerini göstermesi iddiası ile kırmızı kart görmesi...