Diyanet İşleri Başkanlığımız 2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasında “Cami, Din Görevlisi ve Vefa” ve e Mevlidi Nebi Haftası ana teması olarak “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konusunu belirledi.
Hafta boyunca konferans, sempozyum, panel, sohbet, vaaz ve hutbelerde, basında, radyo ve televizyonlarda bu konuyu daha iyi anlamaya çalışacağız.
Peygamber Efendimizin ömrü, vefayla ve ahdine sadakatle geçmiştir.
Ahde vefa, özellikle Allah’a karşı verilen sözü, Hazreti Peygambere ve insanlara karşı verilenleri yerine getirme sorumluluğu yükler insana. Onları İslam ahlakı çizgisine çeker, o çizgide bulunma ve hiç ayrılmama yükümlülüğünü yükler.
Hayatı boyunca, Rabbine, ümmetine, insanlığa, canlı cansız bütün varlığa karşı vefayı yaşayan, anbean vefa kuşanan Peygambere selam olsun.
Hicret esnasında, gül yüzünü Batha vadisinin dağlarına dönüp dönüp duran, Mekke’ye vefasını şehre ilan eden Peygambere selam olsun.
Elli yaşına yaklaştığı bir dönemde, annesi mine’nin kabrini ziyaret ettiğinde ağlayan, “Annemin bana olan şefkati ve merhametini hatırladım da onun için ağladım” diyen Peygambere selam olsun.
Vefat eden Hazreti Hatice’yi ömrü boyunca unutmayan, insan yönüyle ömrünce o mübarek zevcesinin yokluğunu hisseden, hissettiren Peygambere selam olsun.
Toplum olarak yaşadığımız bu zor günlerde “Benim mükafatım ancak alemlerin Rabbi olan Allah’tandır.” (Şuara, 29/127) şuuruyla kapı kapı dolaşan, gecelerini gündüzlerine katan din görevlisi, din gönüllüsü hocalarımız, yaptıkları ekip çalışmalarına başka bir isim bulmaya gerek duymamış “Vefa Destek Gurupları” ismini bir şeref madalyası takınarak yardım eli bekleyen insanımızın yanında olmuşlardır.
Günlerce, haftalarca insanların erzak alışverişlerini yapan, çocuk parklarında, meydanlarda Cuma namazı kıldıran, her yönde ve her alanda manevi destek gayretiyle koşan, koşturan kürsünün, mihrabın ve minberin hizmetkârlarına selam olsun.
Kâbe’nin yeryüzünde bir şubesi olma vasfını sürdüren ulu mabetlerde, beş vakit toplanan vefalı, cemaate hizmet eden vefakâr hademe-i hayrata selam olsun.
Rabbimiz cümlemize, vefa gibi güzel bir haslete sahip olmayı, bu vefayı en başta kendisine ve Rasülüne karşı gösterebilmeyi ve Rasülünün bize göstermiş olduğu güzel yoldan gidebilmeyi nasip eylesin.
17 Ekim 2021 Pazar günü idrak edeceğimiz Mevlid Kandilinizi tebrik ediyorum.
Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi hepinizin üzerine olsun.
Cumanız mübarek olsun.